Maandelijks archief: juni 2006

Raak!

Een mooie en vooral rake column van André Manuel kun je hier lezen.
Soms word ik moedeloos van al de negativiteit over de zogenaamde ‘buitenlanders’ in ons land. Terwijl ik om mij heen alleen maar mensen zie die hun stinkende best doen om íedereen kansen en mogelijkheden te geven om er iets van te maken. Jammer dat dáár geen aandacht naar gaat.

Ziek!!

Beeuh! Al vanaf maandag(avond) had ik last van een zere keel en spierpijn, maar de spierpijn schreef ik toe aan mijn intensieve workout en een kennelijk slechte cooling-down. Niets was minder waar. Ik heb griep. In juni!
En omdat ik een razend drukke week had op Swazoom, en bovendien niet ziek genoeg was om echt thuis te blijven is de ziekte gisteravond pas echt ingekickt. Met een hoofd vol watten en een verstopte neus mag ik nu gaan uitzieken. Gisteren ook nog naar Archeon geweest, waar ik het allemaal wel uithield, maar wat ook erg vermoeiend was. Een leefproject (waar kinderen een nacht blijven slapen op Archeon) voor groep 7 is altijd al erg vermoeiend, omdat je de hele dag met de kids meeloopt en je dus niet na anderhalf uur afscheid neemt en even bij kan komen. En omdat ze je dus een beetje leren kennen, krijg je veeeel meer vragen dan anders. Leefprojecten zijn best leuk (als de groep leuk is), maar kosten dus ook veel energie, die al enigszins spaarzaam voorradig was.
Ingestort dus. Gelukkig geen heel erg bezet weekend, behalve morgen, als de energie weer terug is, een concert van Gogol Bordello, en anders thuisblijven en in bed liggen.

Maar…. nog twee weken, en een klein weekend, en we gaan voor 8 dagen naar het eilandje Madeira, waar we een klein huisje hebben gehuurd, samen met een auto om ons even lekker te verwennen en het eiland onveilig te maken. Hoop dat ik dan weer beter ben, maar dat zal waarschijnlijk wel…

Uitgeput!

Pfff, wat een hitte. Binnen en buiten was het 30 graden vandaag, en Jaco mocht gewoon werken. Ploeterend op mijn fietsje door Amsterdam ZO heb ik alweer een uur cardio achter de rug :mad: . En ’s avonds ook nog naar de sportschool, waar ik een soort van Tae Bo heb uitgeprobeerd. Flink springen en trappen en slaan en dergelijke, zodat ik vanaf vijf minuten na het begin tot het einde met een vuurrood hoofd rondliep. En nu dus uitgeput, maar voldaan ben.
En morgen mag ik dus weer de hele dag op kantoor zitten en papier produceren. Werkpaarden en luxepaarden zullen we maar zeggen…

Schoon schip

Drukke tijden hier in Leiden. Een mooi poetisch begin van een weblog, toch? Vandaag heb ik met Judith flink getuinierd. Ons tuintje is vrij klein, maar aangezien onze tuiniersinzet wat afwisselend is, hadden we nogal wat achterstand. Dus zijn we ruim twee uur beziggeweest met het verwijderen van mos tussen onze voegen. Zwaar en vooral warm werk, maar wel de moeite waard.
Nu eindelijk de zomer begonnen is, is het prettig om buiten te zijn, al moest ik om de een of andere reden wat weerstand overwinnen om weer in de tuin te gaan zitten. Nu dat drempeltje geslecht is, kan ik er gelukkig erg van genieten, al had ik daarna wel weer even behoefte om binnen te gaan zitten.

Naast de tuinwerkzaamheden ben ik ook op persoonlijk vlak bezig om wat schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Ik heb sinds een ruime maand een abonnement op de sportschool en het lukt me wonderwel om daar twee tot drie keer per week naar toe te gaan en mijzelf eens flink uit te sloven. Lekker om zo met jezelf bezig te zijn, en het is nog gezond ook. Verder heb ik vorige week een weekend doorgebracht op kasteel Slangenburg in Doetinchem. Daar heb ik drie nachten doorgebracht om even tot mijzelf te komen na een drukke twee jaar, waarin ik zo nu en dan moeite had om mijzelf in acht te nemen. In Slangenburg kon ik lekker tot rust komen, lekker eten, schrijven, wandelingen in de natuur maken en gesprekken houden met interessante mensen. Foto’s kun je hier vinden.

En op mijn werk ben ik ook druk bezig om de zaken op orde te krijgen. Voor wie het niet weet, ik werk nu sinds september 2005 in Amsterdam Zuidoost, waar ik twee studiezalen coördineer op middelbare scholen. Aangezien ik aan het begin van het schooljaar begon, had ik weinig mogelijkheden om die studiezalen naar mijn eigen ideeën in te richten, en was het soms vechten tegen de bierkaai. Nu ik beter weet wat mijn mogelijkheden en beperkingen zijn in dit werk, kan ik voor volgend jaar een aantal veranderingen doorvoeren waardoor de begeleiding in mijn ogen flink verbeterd kan worden. Daar heb ik flink zin in, ik vond het erg gaaf om plannen te schrijven voor al die veranderingen, en nu is het afwachten hoe ze uit gaan pakken. Daarnaast een nieuwe studiezaal op een VMBO-school (eeerg spannend), maar het leukste is dat de plannen die ik schreef op twee van de drie scholen zeer enthousiast werden ontvangen, en eigenlijk geen tegenstand ontmoetten. Leuk om om die manier een compliment te krijgen voor je inzicht en expertise.
Aanstaande donderdag heb ik de laatste twee keer huiswerkbegeleiding oude stijl, en sluiten we met de vrijwilligers en stagiairs het jaar af met een etentje. En daarna is het tijd om het volgende jaar voor te bereiden, stukken en handleidingen te schrijven en dan in juli welverdiend maar (hopelijk) voldaan op vakantie te gaan.