Maandelijks archief: maart 2007

Gorecki

(door Lamb)
If I should die this very moment
I wouldn’t fear
For I’ve never known completeness
Like being here
Wrapped in the warmth of you
Loving every breath of you
Still in my heart this moment
Or it might burst
Could we stay right here
Until the end of time until the earth stops turning
Wanna love you until the seas run dry
I’ve found the one I’ve waited for

All this time I’ve loved you
And never known your face
All this time I’ve missed you
And searched this human race
Here is true peace
Here my heart knows calm
Safe in your soul
Bathed in your sighs
Wanna stay right here
Until the end of time
til the earth stops turning
Gonna love you until the seas run dry
I’ve found the one I’ve waited for
[…]
(C) 1996 Lamb

Burger

Andre_01_3

"Mijn dochter van 6 ging informeren naar een lidmaatschap van de Partij van de Naastenliefde, beter bekend als de Pedopartij. Blijkt  dat je minimaal 18 moet zijn om lid te worden. Dat kun je toch geen democratie meer noemen?"

Naast een begenadigd liedjesschrijver, bandleider en zanger/gitarist, is André Manuel ook cabaretier. Een cabaretier die geen blad voor de mond neemt. Hij is een artiest die met een vuile lach de kleden van de samenleving optilt om te kijken wat daaronder is geveegd, en daar smakelijk en niets ontziend om kan lachen. Voor zover ik weet, is Manuel de enige cabaretier die destijds (in zijn programma ‘Sleet’) de moord op Pim Fortuijn wist te fileren en te ontleden en tot een zinnige en confronterende conclusie wist te komen.

Lees verder Burger

Vertrouwen

Leapoffaith_1 Sinds ik op 18 november instortte, ben ik weer de volle 32 uur aan het werk. Maar ik ben nog niet gereïntegreerd naar mijn gevoel. Ik houd nog zoveel mogelijk taken en verantwoordelijkheden af. Ik ben nog steeds uitgeput na een dag werken. En ik ben ook nog voortdurend op mijn hoede. Niet alleen op het werk, maar ook privé.

Een aantal mensen in mijn directe omgeving hebben mij enorm teleurgesteld, en hoewel ik het met enkelen wel heb uitgepraat, merk ik dat ik heel weinig vertrouwen heb in deze mensen. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik dat vertrouwen terug moet krijgen. Maar ook in het algemeen valt het me op dat ik terughoudender ben, mijzelf nog minder laat zien dan ik al deed en heel erg bang ben om nog verder teleurgesteld te worden. Mijn spontaniteit heeft daaronder te lijden, en daarmee alles waar spontaniteit bij nodig is.

Lees verder Vertrouwen

Aardman

Shaunblinkingflocksmall_1Al sinds jaar en dag ben ik fan van het werk van de Aardman Studio’s, een baanbrekende animatiestudio in Engeland. Deze hebben bijzonder veel prachtige en vooral leuke filmpjes gemaakt. Ze zijn bekend van onder andere clips voor Peter Gabriel en Nina Simone, reclamefilms en van de bioscoopfilms ”Wallace and Gromit and the Curse of the Wererabbit" en "Chicken Run". Hieronder een voorbeeld van hun soort humor en animatie.

Sinds kort is een nieuwe kinderserie uit van Aardman: Shaun the Sheep. Shaun was één van de hoofdpersonen van de Oscarwinnende korte film ‘A Close Shave’, waarin Wallace en Gromit het opnamen tegen een schapendief. Kennelijk vond de BBC dit wat sullige en veelvretende schaap schattig genoeg voor een eigen serie (en terecht), dus zijn er nu 40 korte filmpjes gemaakt, die misschien de scherpe humor missen, maar wel weer schitterend in elkaar zijn gekleid en leuk genoeg zijn om regelmatig een gniffel aan je lippen te doen ontlokken. Zie hier een voorproefje.

R.iPod

IpodnieuwSinds augustus vorig jaar vergezelde jij me op mijn tochten door het land. Je vulde mijn leven met muziek, en bood me 4000 nummers om uit te kiezen. Je bood me de vrijheid die ik in het walkman- en discmantijdperk niet had: namelijk om niet elke ochtend te moeten kiezen uit mijn CD- of bandjescollectie. In een veel handzamer formaat stak jij tevreden in mijn jas- of broekzak en stuurde electronische signalen richting mijn oren om mijn reizen te veraangenamen.

Lees verder R.iPod

Michel Gondry

Door Kronkel werd mijn aandacht gevestigd op de Franse regisseur Michel Gondry (Science of Sleep en The Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Ik ging even googlen en kwam erachter dat hij zijn carrière begon als reclamefilmer en muziekvideoregisseur voor onder andere Björk, Beck, The Chemical Brothers en Massive Attack. Onderstaand filmpje is van Cibo Mato, de band waar Miho Hatori (zie een eerder logje) eerst deel van uit maakte. Erg tof in elkaar gezet, waarschijnlijk moet je twee of drie keer kijken om alle details te kunnen ontwaren.

Lees verder Michel Gondry

Janneke Maan (II) – Verbeelding

Rider_waite_de_maanZoals al hier en daar in mijn log te lezen is, ben ik geïnteresseerd in de tarot. Niet dat ik elke dag de kaarten trek, maar de symboliek en de betekenissen spreken mij heel erg aan. Ook geloof ik dat op toeval beruste signalen je kunnen doen nadenken over jezelf, het leven of andere dingen. Ze kunnen je een richting geven waarop je ook anders misschien niet aan zou denken. Vanwege mijn serie over de maan, vandaag dus de Maan in de tarot. De kracht van de verbeelding.

Lees verder Janneke Maan (II) – Verbeelding

De Harmonie

Maanlicht(door André Manuel)

Als de maan hartgrondig vloekend
heel de zon en zijn gevolg
de goeie nacht heeft ingejaagd
En heel het land in diepe slaap gesust
de dooie rust en niemand zich naar buiten waagt
En als de hemel heel voorzichtig
zijn geschitter in de diepte
aan de roekeloze dolemannen openbaart
Dan sluip ik stiekum uit mijn schulp
en sluit me aan bij het orkest
dat op de heide staat

Toet toet bom bom
Ik blaas de toeter sla de trom
De hele wereld op één oor
Ze liggen stil ik draai maar door
Bom bom toet toet
Met ondermaanse overmoed
Ik ben de dwaas ik slaap niet mee
Ik speel de sterren naar benee
Voor jou

We zijn de uilen die u dacht
De muzikanten van de nacht
We spelen weer en wind
We blazen door de dikste bomen
Slaan de gaten in uw dromen
Voor de dag begint
En als de zon dan op haar hoede
tergend langzaam als een wezel
om het hoekje komt
Dan rapen wij zo snel we kunnen
Al de vers gevallen sterren van de grond

Als het orkest op de titanic
There’s an iceberg but don’t panic
Onverstoorbaar toetert ’s nachts de harmonie
Verdoemde zielen op de hei
Bespot door boer en burgerij
Het hoongelach niet van de lucht
Maar ach dat deert ons niet
Als rechtgeaarde dwazen
blijven wij de nacht verblazen
met een kriebel in het hoofd
en een lach op het gezicht
En ook al is het ietwat later dan beloofd
We komen thuis met het licht

(23 maart gaan Judith en ik naar André Manuel in de Leidse Schouwburg)

Janneke Maan (Ia)

MaansverduisteringToeval bestaat niet. Of wel? Gisteren een log geschreven over de maan, en vanavond komt er een maansverduistering! Tussen 23.45 en 01.00 uur kunnen wij genieten van een volle! verduisterde maan. Precies om 23.18 uur vanavond is de maan vol en twaalf minuten later zou de eerste schaduw zichtbaar moeten zijn. Nu maar hopen dat de bewolking opklaart…

Tattoeage III

TattooorigineelGisteravond is het verband eraf gegaan, en nu moet ik nog ongeveer een week de tattoo goed invetten en dan zou het ergste genezen moeten zijn. Zielsgelukkig en apetrots ben ik op mijn nieuwe arm. Hier links zie je het origineel zoals ik het ingeleverd heb bij de tattoeageboer.

Lees verder Tattoeage III