Fauna in NY

In een stad als New York verwacht je geen dieren. Ja, honden, en eventueel katten, kun je verwachten, want waar mensen zijn… En honden hebben we dan ook genoeg gezien: in alle soorten en maten, aan de riem of in de tas. Katten niet, maar in een stad met maar zeer weinig tuinen had ik die ook niet buiten verwacht. En ratten tussen de rails in de metro, die heb ik ook voldoende gezien (maar net als de honden niet vastgelegd).
Verbazender was de hoeveelheid eekhoorns in Central Park: dat waren er echt ongelooflijk veel, en ze waren absoluut niet schuw, dus van die schattige beestjes met pluizige staarten heb ik er heel wat op de chip gezet. Voor de rest van de geobserveerde dieren moet je de foto’s maar bekijken. Wie trouwens de vogel op foto 3 weet te benoemen, die mag het zeggen. De lengte van kop tot staart zou ik zo’n 40 cm schatten.

4 reacties op “Fauna in NY

  1. Zou het een roofvogel (valk o.i.d.) kunnen zijn? Tegenwoordig spreken we trouwens meer over stootvogels.

  2. Te gek hè Jaco, wat een stad hè? heb je ergens nog even aan mij gedacht daar? Ergens ooit even het idee gehad hoe kon ze het hier uithouden? 😉

    Liefs van Kim

Reacties zijn gesloten.