1% Eeuw

(en weer een cijferlog 🙂 )
Vandaag is het een jaar geleden dat ik mijn eerste blog schreef. Toen nog een onzekere stap, omdat ik niet wist waarover ik allemaal zou kunnen bloggen. Zoals dat gaat op de digitale snelweg is ook een eerste weblog een relatief begrip, omdat ik af en toe op mijn hyves ook blogde (die blogs heb ik allemaal geïncorporeerd in dit weblog). En daarvoor had ik het verhaal over mijn beleving van de borstkanker van Judith al op Judith’s website geplaatst die we voor dit doel hadden opgezet.Dus ja, waar begint een weblog, en waar eindigt het?

Ik kan nu in ieder geval een beter antwoord geven over waar mijn web-log over gaat:
– Over mijn beleving van de borstkanker van Judith
– Over mijn eigen verwerking van de periode van borstkanker
– Over mijn beleving van de zwangerschap van Judith (sinds 14,5 weken alweer 🙂 )
– Over mijn muziekvoorkeuren
– Over mijn werk
– Over zaken in de media die me bezighouden
– Over mijn interesses als tarot, astrologie, kunst, wetenschap, geschiedenis en films
– En over dingen die ik dagelijks meemaak

Dit heeft geresulteerd in 102 berichten, waarvan er 19 ongepubliceerd, en 448 reacties, waarvan er 64 van mijzelf zijn, dus eigenlijk 384 in totaal, ietsjes meer dan 1 per dag gemiddeld, maar de reacties zijn eigenlijk pas vanaf 15 februari losgebarsten (de eerste reactie op mijn web-log die níet van Judith afkomstig was).

Een populariteitswedstrijd zal en wil ik niet winnen met mijn weblog. In eerste instantie schrijf ik dit voor mijzelf, en ik vind het leuk en zeer bemoedigend als andere mensen er plezier, inzichten, nieuwe ideeën of wellicht ergernis uit putten.

Sinds mijn entree in weblogland ben ik in aanraking gekomen met ontzettend veel leuke, interessante, prikkelende, ergerniswekkende, boeiende en de meeste ontzettend goed geschreven weblogs, en ik ben dan ook dolblij dat ik al die mensen achter de weblog voor een stukje heb leren kennen. Voor jullie allemaal: bedankt voor het inkijkje in jullie hoofd, en ik beloof bij deze om nog een poosje door te gaan met mijn log.

En in plaats van een plaatje van een filmpje over een taart!

9 reacties op “1% Eeuw

 1. Een jaar gaat snel he.
  En inderdaad jou log heeft inhoud, bij mij vaak alleen maar plezier en soms een kritische noot maar bij jou en ook bij Halkia echte inhoud , doorgaan zo en gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan.

 2. Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je weblog! Ik kom hier graag. Al reageer ik niet altijd, ik lees wel al je berichten. Vaak moeten je teksten even bezinken, en neem ik me voor later nog even terug te komen eom en reactie te geven. Meestal komt dat er dan niet meer van… Komend voorjaar komt er in ieder geval weer een nieuw onderwerp bij om over te bloggen 🙂

 3. Hoi,
  Voor mijn gevoel ben je al veel langer met je weblog bezig. F. en ik lezen jouw stukjes altijd met heel veel plezier.
  Dus…gewoon doorgaan maar, lijkt me.

 4. Ik volg je vanaf je eerste ‘realjaco’. En met veel belangstelling. Want ik heb veel bewondering voor de wijze waarop Judith en jij de moeilijkheden die op jullie pad kwamen psychisch te lijf gaan. En ook de spannende tijd tot mei zal ik zeker volgen. Dus mijn felicitaties met het eerste jaar zijn van harte!

 5. @Glibber: dat is juist het leuke van weblogland: iedereen heeft weer een andere insteek. Als iedereen loodzware (maar interessante) loggen zou schrijven, was er ook niks aan. Aan jou log vind ik juist de vrolijke insteek, en de unieke kijk op (Leidse) zaken zo leuk. Door jou open blik zet je de dingen in een positief, maar opbouwend-kritisch daglicht.
  @Corry: tja, gezegend en vervloekt met een wiskundeknobbel.
  @Tjan: welk onderwerp dan? ;-P Maar hetzefde geldt voor mij hoor: soms lees ik, en reageer ik pas later, of soms helemaal niet.
  @dekiel: tempus fugit, nietwaar? Voorlopig zie ik geen reden om te stoppen.
  @postkantoor: zeker verslavend!
  @Haagjes: waarschijnlijk beiden in navolging tot ons aller Judith 🙂
  @tagrijn: Ik hoop je niet teleur te stellen in de berichtgeving ^_^
  @allemaal: dank voor alle lieve felicitaties!

Reacties zijn gesloten.