Nummer één

Wie is nummer één in een relatie? Ik weet het, dat is een retorische vraag, want het goede antwoord is: allebei. Maar stel dat je moest kiezen? Wie van jullie twee komt dan op de eerste plaats?

Voor mij is het antwoord makkelijk: dat is Judith. De Nederlandse taal komt superlatieven tekort om aan te geven wat ik voor haar voel, wat ik voor haar over heb, hoe fantastisch ze wel niet is, sterker nog, het enige grote nadeel dat Judith heeft in haar persoon is dat ze mij in deze machteloze positie dwingt. De positie waarin ik haar de hemel in wil prijzen, maar waarin geen hemel het waard is om haar in te plaatsen. En mocht ik haar er al in willen plaatsen, dan zal ik mijzelf met alle macht tegenhouden, want Judith hoort niet in de hemel, die hoort bij mij, naast mij, hier op aarde.

Judith is voor mij de nummer één aller tijden, de koningin van mijn hart, de godin van mijn tempel. Meer woorden kan ik er niet voor vinden, ze zijn er ook niet, zelfs al zou ik ze in bloed levensgroot op het

Goldfrapp: Number 1