Pink Ribbon

1 roze hardlooplongsleeve
1 roze kinderslip
1 bus haarlak (extra strong)(roze)

"Oh, nou herken ik je, je bent één van de warme mannen. We hebben jou een paar maanden in onze kamer zien hangen, en we vonden jouw foto altijd zo op dat zelfportret van Rembrandt lijken."

1 pot dag/nachtcrème van Diadermine
1 koker mascara van Clarins
1 parelarmband
1 roze pinkribbontas

Met deze opmerking werden Judith en ik hartelijk ontvangen op de lancering van Pink Ribbon, die vanochtend plaatsvond in restaurant De Kas in Amsterdam. In alle vroegte waren we er voor vertrokken, en ook in enige zenuwen. Vorige week was ik namelijk gevraagd of ik tijdens de presentatie geïnterviewd mocht worden door Quinty Trustfull. Uiteraard had ik geen bezwaar, maar ik merkte dat ik toch wel wat zenuwachtig werd van het voor een groot publiek ondervraagd te worden over mijn motieven om mee te doen aan de Pink Ribbon.

1 fles shampoo voor lang, glansloos haar (hoe wisten ze dat?)
1 dubbelpakket makeupremover van Clarins
1 CD-single van Ellen ten Damme

Quinty Trustful was, zo bleek, al drie jaar de ambassadrice van Pink Ribbon en derhalve gevraagd de boel aan elkaar te praten, en gesprekjes te voeren met de directeur van Sanoma, de hoofdredactrice van Pink Ribbon, Kluun en Ellen ten Damme, die ook de onthulling van het tijdschrift deden en een aantal van de geïnterviewden. En zo bevond ik mij opeens tegenover een vrouw van wie ik nog nooit had gehoord die mij enkele vragen stelde over de borstkanker van Judith, en over hoe ik was benaderd (via de weblog van Judith). Uiteraard heb ik nog even reclame gemaakt voor de Amazones, en toen was het eigenlijk alweer voorbij.

1 perspresentatiemap
1 lippenstift van Estée Lauder
1 fles Gliss Kur hair repair (ook hier weer!)

Cover_pink_ribbon_magazine_2007_1
Sl701218
Sl701231
Sl701240
Img_2506

Hoewel ik de doelstellingen van Pink Ribbon van harte onderschrijf, en het medium glossy magazine bij uitstek een goed middel is om veel vrouwen mee te bereiken, voelde ik me er niet bijzonder thuis. Tussen de opgedirkte Gooise bobo’s en journalisten, tussen de glossy tijdschriftmakers en de BN’ers. Ik was erg blij dat Judith er bij was en nog een andere ‘Warme man’, die ik via de Amazones kende. Zoals het gaat in deze snelle wereld was het allemaal keurig verzorgd en beleefd (en welgemeend trouwens!), maar niet echt voor mensen zoals ik die niet zo heel veel van poespas houden. Ik was in zekere zin blij dat ik op gegeven moment weer naar mijn werk moest.

1 reisspel Rolit
1 potje foundation van L’Oréal
1 promotieboekje voor Sanoma uitgevers

Toch vond ik het een bijzondere ervaring, en kreeg bij het verlaten van het pand een mooie illustratie van hoe zeer ik in die wereld hoorde: een cadeautas met het Pink Ribbon magazine en natuurlijk een aantal reclameartikelen, gericht op de doelgroep van het tijdschrift.

1 fles Fa doucheschuim
1 pen van Sanoma
1 Pink Ribbon Magazine

25 reacties op “Pink Ribbon

 1. Lieve Jaco,
  Wij hebben genoten van jouw. toch wel engszins onderkoelde, verslag van de Pink Ribbon presentatie. Je kan wel een drogisterijtje beginnen zo langzamerhand 😉
  Maar het is en blijft een bijzonder goed doel en dan moet je de poespas maar voor lief nemen, toch?

 2. Ik zag hem vandaag in de winkel liggen, maar gesealed, dus ik kon niet kijken. Ik heb hem besteld – hopelijk ligt hij vandaag in de brievenbus. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, al zie ik al een voorproefje op een van je foto’s!

 3. proest geweldig verslagje zo met die opsomming ertussen..altijd leuk te weten dat je enige maanden aan een muur gehangen hebt van een verslagen onbekende;-)

 4. Zo, jij hoeft deze week geen boodschappen meer te doen 🙂 Echt een mooi verrassingspakket voor de warmere man. Leuk verslag, dat samen met de blog van Judith een mooi beeld geeft van het soort presentaties dat ik ook uit de (literaire) uitgeverswereld maar al te goed ken, en waar ik me ook zelden op mijn plek voel.

 5. @dekiel: binnenkort houd ik uitverkoop. Ik neem de poespas zeker voor lief, zeker toen ik hoorde dat er vorig jaar €700.000 opbrengst van de verkoop was, en ze verwachten dat dat dit jaar nog meer wordt. Dat is een hoop bekendheid voor het fenomeen borstkanker, en dan neem ik recepties met Joop van Tellingen absoluut voor lief 🙂
  @Gabi: dan ben ik weer benieuwd naar je reactie!
  @Ellen: ik zag net dat hij ook bij jou nog niet was thuisbezorgd. Lekker zo’n voorverkoopmogelijkheid (ik had er ook wat extra besteld). Nog heel even geduld dus..
  @postkantoor: tja, dat is de prijs van roem, whahaha
  @Tjan: een gegeven paard he, en Judith kan een hoop ervan goed gebruiken (waaronder het hardloopshirt!). Een gevoel waar ik in ieder geval niet aan kon wennen was het feit dat er allemaal mensen rondliepen waarvan het min of meer vanzelfsprekend moest zijn dat iedereen die kende. Ik kende nagenoeg niemand en had bijvoorbeeld nog nooit van mijn leven van Judith Osborne gehoord. Voor mij is er gelukkig maar één Judith!

 6. Jaco,
  Mooie foto en dito interview. Nog bedankt voor je reactie op mijn column.
  Ik kan dan wellicht direct zijn en met weinig woorden iets proberen duidelijk te maken, maar ik denk wel degelijk na over ongrijpbare zaken. En jij heb het helemaal juist als je zegt dat wij er wel komen.
  En zo denk ik ook over jouw en Judith.
  Het komt ook allemaal wel goed, voor hoelang dat is een vraag waar ik geen antwoord op wil hebben. Ik denk daar niet eens lang over na.
  Ik wil het leven voelen en ik denk dat jij daar ook zo over denkt. Nogmaals Jaco mooi stuk in de Pink.
  Je eigen Pink.

 7. We proudly present the Jacoshow. Ik kan me voorstellen dat je al ‘warme man’ daar niet koud onder blijft. Ik ken zulke feestjes wel; wat een poespas allemaal, maar zo krijgt het wel weer de aandacht en dat is erg belangrijk. En de cover ziet er wel glossy uit. Ga zaterdag even naar Kooijker. Want ik neem aan dat een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat.

 8. @Ron: Zo is dat!
  @Tagrijn: sterker nog: de hele opbrengst gaat naar het goede doel. Het hele blad is om niet in elkaar gedraaid, dus elke cent gaat klaarblijkelijk naar het goede doel.

 9. Inmiddels ligt ie ook bij mij op de salontafel,het warme mannen stukje natuurlijk als eerste gelezen.Een warm interview zonder poespas,mooi!

 10. Hi Jaco,

  mooi stuk en prachtige foto’s! Ik ben samen met Judith trots op je! En tja… die poespas… dat hoort er nu eenmaal een beetje bij. Ook wel leuk toch… voor een keertje?!

 11. Warme man of niet,er zat zeker geen douchethermostaat in die tas?Gewoon om alle glitter en glamour met een warme straal van je af te spoelen en na afloop dan even dat nieuwe potje spul te proberen.Even,en daarna weer terug naar normaal.:D
  Goed gedaan,zodra ik zelf weer aan boodschappen doen toe kom, gaat de Pink Ribbon zeker mee.(Er doet nu iemand boodschappen voor me die het verschil niet kan zien tussen druiven en aardbeien.
  Zegt hij.Je begrijpt dat ik het risico niet wil lopen hem om een Pink Ribbon te vragen en hij met het Brei-blad thuis komt.Dan moet het weer geruild worden enzo..:D)

 12. Down to earth verslag. Ik sluit me bij je aan. Een hoop poespas, nodig om het product te verkopen, maar eigenlijk niet jouw wereld. Eng veel roze dingen gekregen hahahaa, arme jij. (Heb ik al eens gezegd dat ik roze een lelijke kleur vind?)

  Onbedoeld grappig: ik miste de eerste komma in de volgende zin en toen dacht ik dat er dit stond: Quinty Trustful was zo bleek… ghahahaha. 😛

  Toch leuk om je af en toe in vreemde werelden te mogen bewegen, als Warme Man. 🙂

 13. En ook hier lag je PR dan toch eindelijk op de deurmat.
  Heel mooi interview en mooie foto’s. Dapper dat je zo eerlijk en open durfde te vertellen.
  En die vergelijking met Rembrandt is natuurlijk ook niet verkeerd 😉

 14. Ik heb het interview in PR gelezen. Goed verhaal, man! Ook al wist ik door jullie logjes natuurlijk alles al wat erin stond, het maakte toch opnieuw weer grote indruk op me. Ik hoop dat de oplage snel uitverkocht is, zodat een herdruk nodig is. Het doel is dat meer dan waard.

 15. Warme man,
  Warme groeten heb je vast al van veel mensen gehad, hartverwarmende reacties ook. Ik had je verhaal in PR al gelezen, en dan nu het verslag van de lancering van het blad. Geweldig. Mannen… krijgen ze wat, zijn ze nog niet blij 🙂 Met mijn matjes die 5 euro voor de stichting opleveren kom ik zeker niet in de buurt van de 700.000 euro, maar ja, ieder z’n steentje toch? Misschien moet ik er wat shampoo cadeau bij doen, wat mascara of een cd-single!
  Bedankt voor je verhaal. Even serieus, zoiets inspireert gewoon!
  Groeten Jessie

 16. Hé beroemde neef! 😉

  Ik heb het bij Judith al genoemd, maar bedankt voor jullie reacties!! En bedankt dat jullie eerst reageerden op hyves en niet op de weblog. Dat waarderen we zéér.

  Hier gaat alles erg goed. Luuk gaat met sprongen vooruit. Het is eigenlijk alleen nog een kwestie van geduld. (was dat niet een liedje?)

  liefs,
  Ester

 17. *Deze reactie is verwijderd*
  Rudi, je mag reageren, maar dan graag met gefundeerde uitspraken in normaal taalgebruik. En mocht je dat alsnog willen doen, geef dan ook gelijk even je e-mail of webpagina door, is wel zo netjes. Groet, Jaco

 18. Gaaf hoor!

  Mooi om bekend te staan als de warme man.
  Groot compliment, en het past bij jouw verschijning 🙂

  Ik heb toevallig net een roze armband gekocht van pink ribbon, 🙂 mooi roze is niet lelijk.

  Liefs, Kimm

Reacties zijn gesloten.