Mickey

Iets meer dan een jaar geleden begon ik aan het laatste grote project van ons huisje: het halveren van de schuur. In de tuin van het huis dat wij in 2004 kochten stond een schuur die zes bij twee meter mat. Dat lijkt riant en dat is het ook, zeker als je bedenkt dat we geen achterom hadden. Een bron voor opstapelende troep en bovendien zonde van de ruimte. Om die reden begon ik op 2 september 2006 aan het afbreken van de linkerhelft, een klus waar ik nog steeds erg trots op en tevreden mee ben.

Maar niet iedereen was even tevreden met het eindresultaat. Tijdens het verschuiven van de kasten trof ik een gat in de buitenmuur aan, waar een veldmuisje zijn nestje had gemaakt. Helaas voor hem, maar de schuur werd rigoureus omgebouwd en op de plek van zijn nestje kwam wat anders te staan. Weg huisje dus. Vorige week heb ik de schuur (want zo gaan die dingen) weer verder opgeruimd en tot mijn grote verbazing zag ik dat het muisje met krantensnippers een wel heel pittoresk nieuw nestje had gemaakt: in één van mijn oude skates.

Nou heb ik niks tegen veldmuizen (zolang ze maar buitenshuis blijven) en het afgelopen jaar heb ik hem vaak met plezier door onze tuin zien scharrelen, maar helaas moest ook vandaag weer zijn huisje het veld ruimen. Nu maar kijken of hij weer een nieuw nestje gaat bouwen.

(klik op de eerste twee afbeeldingen voor meer plaatjes van het project schuur)

Schuur
Schuur2
Mickey_1
Mickey_2

7 reacties op “Mickey

  1. Denk je dat het dezelfde Mickey is als vorig jaar? Maak een apart klein huisje in de schuur voor hem (of haar) 😉

  2. ook hier familieleden van mickey in de schuur die ongetwijfeld op het konijnenvoer afkomen.Zolang ze buiten zitten zitten ze me best.

  3. Ik hou niet van Mickeys, niet dat ik ze echt eng vind, maar al dat ge-beweeg buiten me om, nee, ik heb graag de touwtjes in handen.

    Kanppe schuur-metamorfose, handyman!

  4. Dat is hartstikke lief! 😀 Jouw skates! Uitverkoren! 🙂 Gewoon laten zitten en nieuwe skates kopen. 😉 😛

    Die schuur, daar mág je ook best trots op zijn. 🙂

Reacties zijn gesloten.