Vertrouwen in het eigen product?

Sl700264Bijna tien jaar lang al worden foto’s, gemaakt op een digitale camera niet alleen opgeslagen met beelden, maar ook nog met allerlei andere informatie in het zogenaamde EXIS-gedeelte. Iedereen heeft wel eens in Windows met zijn muis gezweefd boven een fotobestand en gezien dat hij is gemaakt met een Canon, een Kodak of een Sony camera. Daarnaast wordt de belichting, de ISO-waarde, de witbalans en nog veel meer opgeslagen om later te kunnen raadplegen. Het is altijd leuk om foto’s te downloaden van internet, en te zien dat de foto die je voor je hebt door hetzelfde merk camera is gemaakt dan die jij gebruikt.
Vanwege mijn nieuwe camera heb ik eindelijk Picasa maar eens geïnstalleerd op mijn computer, en ben ik de afgelopen dagen bezig geweest om de afbeeldingsbestanden op mijn computer te sorteren en op te ruimen. Het bleek dat ik al zo’n 500 foto’s van mijn mobiele telefoon had slingeren in mapjes met uiteenlopende namen als ‘tijdelijk’, ‘opruimen’, ‘nog een keer bekijken’ enzovoorts. Nu dus niet meer, gelukkig. Maar na het opruimen leek het mij leuk om met Picasa eens te kijken naar de ‘vreemde’ bestanden, die ik had opgepikt van het internet. SamsungcamerafotoZo ook de foto’s van mijn nieuwe Samsung camera, die ik in het logje van afgelopen donderdag had geplaatst.
Deze had ik keurig en legaal gedownload vanaf de site www.samsungcamera.com. Je zou verwachten dat een bedrijf als Samsung, dat toch een redelijk goede naam heeft op het gebied van digitale camera’s, voor het reclamemateriaal zich niet afhankelijk van andere fabrikanten opstelt. Maar de techniek is onverbiddelijk en waarschijnlijk heeft het reclamebureau van Samsung andere ideeën wie de beste cameras maakt: Canon dus.

4 reacties op “Vertrouwen in het eigen product?

  1. is het ene niet gewoon onderdeel van het andere dan?fuji en Nikon zijn ook gerelateerd,en dus passen de lenzen van de ene op de andere.

  2. @Tjan&Tagrijn: inderdaad!
    @postkantoor: ik heb daar even naar gekeken, maar Samsung (Z. Korea) en Canon (Japan) zijn niet aan elkaar gelieerd.

Reacties zijn gesloten.