Openluchtauto

Sl700240
Sl700240Sl700240
Sl700243

Al zo’n drie jaar hebben wij geen auto meer, dus huren wij regelmatig auto’s, bijvoorbeeld voor vakantie, of voor familiebezoek in Drenthe. Al jaren zijn wij vaste klant bij Hertz en afgelopen vrijdag liep ik daar naar binnen om de gereserveerde auto op te halen voor ons bezoekje aan de ouders van Judith. Ik had een categorie A gereserveerd (bv. Ford Ka of VW Polo) en reageerde dus wat verbaasd toen de verhuurder mij vroeg of ik interesse had in een cabrio. ‘Het wordt mooi weer dit weekend, en ik moet hem toch met iemand meegeven.’ was zijn redenering. ‘Prima,’ zei ik en zodoende hebben wij dus zowel gisteren als vandaag heerlijk met een open dak mogen rijden, voor de prijs van een Ford Ka. Nou ben ik geen autofreak, en het kan me over het algemeen niets schelen in wat voor bolide ik mij moet voortbewegen, maar dit is toch echt een bijzondere rijervaring: de wind in je haren, de weg onder je wielen door en de wereld langs je heen. Heftig hoor. Mocht die jackpot ooit onze kant op komen, dan is dit misschien wel wat.
   

7 reacties op “Openluchtauto

 1. Haha! Dat is leuk! Ooit werd ik ook ineens opgehaald door mijn zwager met zijn (gehuurde) open-dak-auto. Heel grappig om eens mee te maken!

  liefs,
  Ester

 2. Foto’s zien er goed uit! Een vriend van me had ooit een cabrio, en het was best een bijzondere ervaring om daarmee door Praag en Berlijn te cruisen. Leuke service van Hertz.

 3. Jaco, wat een geweldige foto’s in die cabrio, omg wat leuk.
  Wat een gaaf verhuurbedrijf.
  Wij hadden in Finland een Kia Sorento, zo’n groot SUV bakbeest, reed ook heerlijk, maar daarvoor moesten we de volle mep betalen.

  Berlijn is nadenkstad hè, heel erg, dat zal een indrukken hebben gegeven.

  Liefs, Kimberley

 4. @carla: geniet er maar van!
  @postkantoor: yup!
  @Ester&Tjan: het enige nadeel bij het voordeel vond ik het feit dat er weinig overblijft van welk kapsel dan ook
  @Kimberley: tja, een volgende keer zullen wij ook het volledige bedrag moeten betalen, maar deze keer hadden we geluk. Grappig, Judith en ik hadden het er net over dat we een SUV altijd zouden weigeren, maar ik bedenk me dat in rurale gebieden het geen overbodige luxe hoeft te zijn. Het zal in ieder geval lekker rijden, lijkt me. En ja: heel veel nagedacht in Berlijn, maar ook gewoon genoten hoor 😉
  @Wenz: mooi zo!

Reacties zijn gesloten.