Wolkbreuk

Vandaag was het de laatste dag op de studiezalen. De hele week ben ik al druk bezig met afrondende werkzaamheden, maar ik wilde eigenlijk vanmiddag nog even langs de zalen om afscheid van de leerlingen te nemen. Één studiezaal ging bowlen met de leerlingen en één studiezaal had niks bijzonders georganiseerd, maar ik wilde toch nog even langs gaan. Keihard gewerkt om al mijn zaken af te ronden en op het moment dat ik weg wilde en naar buiten keek, leek het of de dijken waren doorgebroken. Een enorme wolkbreuk was losgebarsten en no way dat ik daar doorheen zou fietsen.
Toen de breuk eenmaal voorbij was, was het bowlen afgelopen (of nou ja, het zou afgelopen zijn als ik de 20 minuten ernaar toe was gefietst), dus ben ik nog even naar de andere zaal geweest. Onderweg naar de school bleek dat de afwatering al het water niet meer aankon (zie foto’s). Aangekomen op de studiezaal bleken slechts vijf leerlingen (van de normaal 35) daar rustig te werken. Dus onverrichter zake weer terug.

Ik ben nodig toe aan de zomervakantie. Nog maar een paar weken…
Fotos0096Fotos0097

’s Avonds heb ik met 13 van mijn begeleiders heerlijk Chinees gegeten in het centrum. Altijd een mooie afronding van een bewogen jaar.

6 reacties op “Wolkbreuk

 1. Leiden werd met 250 meldingen van wateroverlast zelfs op NU.nl genoemd als ‘zwaar getroffen’, en ook in het centrum was het inderdaad behoorlijk heftig vanmiddag.

 2. zo, die rechterfoto is niet nix. waar woon je dan? hoop dat het in de zomervakantie beter wordt!
  x

 3. @Tagrijn: hmm, ik was denk ik toch blijer geweest met een paraplu; dat bootje was zo volgelopen 🙂
  @Tjan: ik heb de foto’s gezien, dat was verre van een pretje.
  @Kimberley: nou! Nog een klein weekje en ik heb het wat rustiger, gelukkig.
  @AC: Ik woon in Leiden, maar werk in Amsterdam Zuidoost, waar ik de foto’s heb gemaakt.

Reacties zijn gesloten.