Oei

Vervuiling_1Op de NOS nieuwsfeed stond het volgende:

"Binnenkort is China het land dat de  meeste koolstofdioxide veroorzaakt. Het Internationaal Energie Agentschap zegt dat China door de economische groei volgend jaar de VS voorbij zal streven."

Dat verontrust mij om twee redenen. 1) Zoals mijn vermoedens al waren, blijkt de VS inderdaad de grootste vervuiler ter wereld. 300 miljoen Amerikanen samen vervuilen op dit moment nog net iets minder dan de 1,3 miljard Chinezen en dat is een prestatie van jewelste. En 2) China zit nu nog maar aan het begin van de economische groei. Hoe zal dat wel niet zijn als China op de top zit?

Ik ga de komende tijd nog maar even extra van de natuur genieten.

5 reacties op “Oei

  1. Zolang de VS het Verdrag van Kyoto niet ondertekent,vrees ik dat we van Amerika weinig te verwachten hebben op dit punt, al lijkt er nu toch een kentering te komen. Ook de VN buigt zich weer over het onderwerp, maar het verleden heeft ons geleerd dat Amerika zichzelf altijd boven de ‘wet’ plaatst. Vreemd genoeg blijkt China de laatste tijd gevoeliger voor dit onderwerp. Maar is het tij nog te keren?
    OTR: Bedankt voor je reactie op het stukje over Aboutaleb. Ik ben namelijk wat geschrokken van sommige ongenuanceerde reacties en was even bang dat mijn weblog zo een platform voor dergelijke uitingen zou worden.

Reacties zijn gesloten.