Aardman

Shaunblinkingflocksmall_1Al sinds jaar en dag ben ik fan van het werk van de Aardman Studio’s, een baanbrekende animatiestudio in Engeland. Deze hebben bijzonder veel prachtige en vooral leuke filmpjes gemaakt. Ze zijn bekend van onder andere clips voor Peter Gabriel en Nina Simone, reclamefilms en van de bioscoopfilms ”Wallace and Gromit and the Curse of the Wererabbit" en "Chicken Run". Hieronder een voorbeeld van hun soort humor en animatie.

Sinds kort is een nieuwe kinderserie uit van Aardman: Shaun the Sheep. Shaun was één van de hoofdpersonen van de Oscarwinnende korte film ‘A Close Shave’, waarin Wallace en Gromit het opnamen tegen een schapendief. Kennelijk vond de BBC dit wat sullige en veelvretende schaap schattig genoeg voor een eigen serie (en terecht), dus zijn er nu 40 korte filmpjes gemaakt, die misschien de scherpe humor missen, maar wel weer schitterend in elkaar zijn gekleid en leuk genoeg zijn om regelmatig een gniffel aan je lippen te doen ontlokken. Zie hier een voorproefje.

6 reacties op “Aardman

 1. A close shave is zo’n geweldige film!
  Heb zo ongeveer op de grond gelegen van het lachen toen ik hem voor de eerste keer zag (bij de scène op de motor) 🙂

 2. A close shave ken ik niet, maar ik heb onlangs Chicken run wel gezien, om je te bescheuren! Geweldig!

 3. Hahahahaa, dat tromgeroffel dat bij nader inzien van hemzelf afkomstig blijkt. 😀

  En dat filmpje van P&P is gewoon ronduit grof. 😛 Altijd goed natuurlijk. 😀

 4. Voor de liefhebbers: hier zijn nog wat links:
  1. Adam
  2. Loves me not
  3. Creature Comforts
  De eerste twee films zijn, zoals het Aardman betaamt, perfect in idee en uitvoering (en humor!). Dit geldt ook voor Creature Comforts, met als toevoeging dat deze filmpjes zijn gemaakt met reallife interviews met bewoners van Engelse bejaardenhuizen. Prachtig hoe ze deze ‘echte’ uitspraken in een humoristisch en visueel prachtige setting tot leven hebben weten te brengen.

Reacties zijn gesloten.