Stuiterballen

Stuiterbal3Al sinds 1993 heb ik een stuiterbalverzameling opgebouwd. Tegenwoordig liggen ze een beetje stof te vergaren in twee grote vissenkommen in onze woonkamer, maar het blijft een gewoonte van mij om op vakanties regelmatig even een speelgoedwinkel in te duiken.

Mijn verzameling begon op een vakantie toen ik bij puur toeval een muntstuk in mijn handen had toen ik naast een automaat stond. Dat was mijn eerste exemplaar, en in de loop der jaren is de verzameling uitgegroeid tot meer dan 300 ballen of andere stuitervormen. Je kan je voorstellen dat ik twee jaar geleden helemaal uit mijn dak ging toen Sony met een schitterende reclame kwam waarin stuiterballen een hoofdrol speelden. Ik heb nog geprobeerd een aantal gebruikte exemplaren te bemachtigen, maar Sony heeft nooit geantwoord, helaas. Tegenwoordig is het een wat sluimerende hobby, maar ik kan nog steeds de nodige trucjes met de stuiterballen. Het blijven heerlijke objecten. Eens in de zoveel tijd vind ik het ook nog steeds leuk om ze cadeau te doen, bijvoorbeeld als bedankje.

Hieronder vind je een groot deel van mijn verzameling (klikken voor de volgende). Ooit zal ik deze wat interactiever beschikbaar maken op het web, maar tot die tijd heb ik nog veels te veel andere dingen te doen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

4 reacties op “Stuiterballen

  1. Ja, die dynamische, interactieve website zit al een tijdje in de planning šŸ˜‰
    Het blijven leuke dingen, die ballen.

  2. Mij doen die dingen altijd denken aan onze tandarts… de kids krijgen ze daar altijd kado als ze braaf zijn geweest!

  3. Ik zal nooit je ei-stuiterbal vergeten. Vooral niet omdat je nooit weet welke kant ‘ie op stuitert *-)

  4. @Doinja: mag ik jouw tandarts?
    @Janja: hihi, die herinner ik me ook, kwam op zijn zachtst gezegd niet fijn terecht :-/

Reacties zijn gesloten.