Tattoeage!!

Na jaren van uitstel en er tijden niet meer aan denken, ga ik op 27 februari mijn eerste tattoeage laten zetten. Een cadeautje van Judith.

Adelaar_2 De afbeelding van de tattoeage heb ik vijf jaar geleden al op internet gevonden. Het plaatje wat je hiernaast ziet is wat slordiger dan het uiteindelijke resultaat (hoop ik šŸ˜‰ ), want het oorspronkelijke plaatje was heel korrelig, dus deze heb ik zelf overgetrokken met een tekenprogramma.
Het is een adelaar uit de Maya-cultuur, die op zijn beurt weer een symbool is voor de zon. In de oorspronkelijke afbeelding stond er ook nog een zon om de adelaar heen, maar dat zou voor een eerste tattoeage heel groot worden, en uitgebreid, en mijn eerste idee was ook de adelaar zonder zon. Misschien dat ik de smaak te pakken krijg en er later wat meer omheen laat zetten.
De tattoeage komt op mijn linkerbovenarm te staan. De adelaar staat voor intuitie en inspiratie. Het symboliseert het gedachtenleven, contemplatie en wijsheid. Voor mijzelf staat de zon ook voor wat ik voor anderen wil zijn: iets dat je verwarmt, en energie geeft, en de zaken in het daglicht stelt. Dat is ook de reden dat ik hem op mijn linkerarm plaats, de linkerkant van het lichaam staat voor intuitie en onbewuste wijsheid, en het leek mij goed dat te versterken met een mooi, en eenvoudig ontwerp met positieve betekenissen.

4 reacties op “Tattoeage!!

 1. Wat spannend, een tattoo, ik heb er geen en wil er geen, ook geen piercings. Mandy heeft drie tattoos, ik vind het bij haar wel sexy staan, maar bij mij zou het echt niet staan.
  Ik ben wel supergek op sieraden, maar ik moet niet iets op mijn lijf wat pijndoet, okee, gaatjes in mijn oor dan.

  Leuk weblog.
  Kimberley

 2. Hoi!

  Ik houd niet van tatoeages, maar je verhaal erachter boeit me absoluut. Ik hoop dat hij mooi is geworden.

  Ik hoop ook dat dat wat je voor anderen wilt zijn, anderen ook voor jou kunnen betekenen. Ook jij verdient warmte en energie.

  Groetjes,
  Ester

 3. Hoi Jaco,
  Een goed ding om te lezen dat je heel bewust bent van wat je doet dit in tegenstelling tot anderen die zich totaal laten onderkladden!
  liefs, Corry

Reacties zijn gesloten.