House MD

Getipt door een goede vriend van mij begon ik eerder dit jaar met het volgen van de serie House MD, en sindsdien ben ik een enorme fan. In Amerika heeft deze serie een enorme aanhang gekregen, en niet voor niets.

House_mdDe serie is ontwikkeld door David Shore (Law and Order) en Bryan Singer (The Usual Suspects, X-men en Superman Returns), en de rol van hoofdrolspeler Gregory House wordt subliem vertolkt door Hugh Laurie (A Bit of Fry and Laurie, Blackadder).
De serie is een mengeling tussen een ziekenhuisserie en een detective. De plot van elke aflevering is dat iemand onder behandeling komt van dr. House, en na vele foute of mislukte diagnoses de juiste krijgt. Greg House is een misantrope, chagrijnige, zwaar intelligente en briljante arts, die een chronische pijn in zijn been heeft, en daardoor met een stok moet lopen, en dagelijks pijnstillers moet slikken. Zijn problemen reageert hij af door in feite iedereen voortdurend af te stoten, zijn vrienden, zijnHouse2 collega’s en zijn baas. Dit zou allemaal geen reclame voor hem zijn ware het niet dat hij dit afstoten op een zo spitsvondige en adremme manier doet, dat je de man wel moet waarderen. Oh, en hij geneest zijn patienten altijd, maar het tegendeel zou de serie natuurlijk een stuk realistischer en dus saaier maken :).

De leukste stukjes in House zijn overigens zijn kliniekuren. House haat deze diensten, omdat hij volgens hem een ‘boardcertified diagnostician with a double specialty of infectious disease and nephrology’ is en de enige dokter die deze dienst tegen zijn zin draait. Tijdens deze diensten is hij bot, chagrijnig, cynisch en sarcastisch naar de patienten, maar hij diagnostiseert ze wel goed, al vertelt hij ze vaak meer over hen dan ze zouden willen horen.

Als je de kans hebt, ga die serie volgen. Iedere donderdag is hij om 21.30 bij SBS6 te volgen, al kan ik je aanraden om de DVD’s te kopen,of (en dit heb je niet van mij) de serie te downloaden.

4 reacties op “House MD

  1. Ik kijk het ook graag: House. Maar Paul moet er niet veel van hebben. “stomme chagrijnige vent” moppelt ‘ie dan, “dat je dat leuk vindt.”
    Tja, dat vind ik leuk….

  2. ja dit is inderdaad een geweldige serie! Ik heb al de eerste 2 seizoenen, en ik kan niet wachten tot ik seizoen 3 ook in huis hebt. Zometeen verhuis ik naar de slaapkamer om daar weer even een aflevering te kijken..:D

  3. Ha! Medefans. Het derde seizoen zal er snel aankomen en er zitten een aantal bijzonder sterke afleveringen in, al vond ik het af en toe wel heel erg somber worden, zo nu en dan. Ik ben knap benieuwd naar het vierde seizoen. Dat zal in september of oktober wel weer losbarsten in de VS.

    En Ester: tja, smaken verschillen, er zijn mensen die dubbel liggen (lagen?) van Seth Gaaikema en daar kun je exact hetzelfde over zeggen 🙂

Reacties zijn gesloten.