Miho Hatori

Geen idee hoe ik er terechtkwam, maar vorige week heb ik het album Ecdysis van Miho Hatori downgeload.

Miho_hatori_1Wel weet ik dat ik haar naam herkende van de door mij zeer bewonderde band Gorillaz,opgericht door Damon Albarn van Blur en striptekenaar Jamie Hewlet. Miho Hatori is Japanse van geboorte, maar woont alweer 13 jaar in NewYork, waar zij haar ruime muzieksmaak en -ervaring inzette in diverse muziekprojecten met uiteenlopende insteken.
Veel van deze insteken (niet haar hiphopwerk šŸ™‚ ) komen terug op Ecdysis, dat ruim genomen een electropopalbum genoemd kan worden, maar dat daar eigenlijk geen recht aan doet. Er zijn Japanse, Amerikaanse, Braziliaanse en allerhande jazzinvloeden te horen, maar hier en daar doet het album ook denken aan het werk van Bjƶrk. Duidelijk is dat Hatori een fijn gevoel heeft voorharmonie en melodie en regelmatig een behoorlijk swingend resultaat weet neer te zetten. Hier en daar bevreemdend op een prettige manier,een effect dat wordt versterkt door haar wat ondoorgrondelijke Japanse tongval in het Engels.
Kortom, een heerlijk album voor ieder momentvan de dag, vooral wanneer je de behoefte hebt aan een gelukzalige glimlach op je gezicht.

Check haar website: http://www.mihohatori.com/
Check haar myspace om nummers te beluisteren: http://www.myspace.com/mihohatori
En check wikipedia voor meer informatie: http://en.wikipedia.org/wiki/Miho_Hatori
Oh ja, en natuurlijk de clip voor Barracuda, mijn lievelingsnummer van het album:

1 reactie op “Miho Hatori

Reacties zijn gesloten.