Peeping Tom

Drie weken geleden heb ik de CD Peeping Tom gekocht.

Peeping_tom_1Een kennis van mij die ik ontmoette op Second Life had mij nieuwsgierig gemaakt naar het werk van Mike Patton, de zanger van de band Faith No More, die al furore had gemaakt met zijn werk voor de baanbrekende (maar niet zo toegankelijke) band Mr Bungle, en toen ik de CD-winkel binnenstapte, zag ik bij toeval dit album liggen. Het is een gelegenheidsproject dat al langer in het hoofd van Mike Patton rondhing, maar die dit jaar uiteindelijk tot resultaat kwam. Op ieder nummer spelen andere gastmuzikanten een hoofdrol, waaronder Dan the Automator (bekend van zijn werk met o.a. de Gorillaz), Massive Attack, Bebel Gilberto en Norah Jones. Het album is moeilijk te classificeren,er zitten metalinvloeden in, maar ook triphop, hiphop, bossanova, jazz,en nog vele anderen. Het interessante is dat het album een duidelijk pop-album is geworden, met zeer toegankelijke muziek, die toch quirky genoeg is om interessant te blijven. Mocht je hierdoor nieuwsgierig zijn geworden: het is een echte aanrader om eens te beluisteren, je zal echt niet worden teleurgesteld!

Beluisteren? Kijk op de myspace van Peeping Tom!! Mijn favorieten zijn Sucker, Kill the DJ, en de single Mojo, maar het is voor mij erg moeilijk om een echte keuze te maken šŸ™‚
Hieronder de video van Mojo.