Schoon schip

Drukke tijden hier in Leiden. Een mooi poetisch begin van een weblog, toch? Vandaag heb ik met Judith flink getuinierd. Ons tuintje is vrij klein, maar aangezien onze tuiniersinzet wat afwisselend is, hadden we nogal wat achterstand. Dus zijn we ruim twee uur beziggeweest met het verwijderen van mos tussen onze voegen. Zwaar en vooral warm werk, maar wel de moeite waard.
Nu eindelijk de zomer begonnen is, is het prettig om buiten te zijn, al moest ik om de een of andere reden wat weerstand overwinnen om weer in de tuin te gaan zitten. Nu dat drempeltje geslecht is, kan ik er gelukkig erg van genieten, al had ik daarna wel weer even behoefte om binnen te gaan zitten.

Naast de tuinwerkzaamheden ben ik ook op persoonlijk vlak bezig om wat schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Ik heb sinds een ruime maand een abonnement op de sportschool en het lukt me wonderwel om daar twee tot drie keer per week naar toe te gaan en mijzelf eens flink uit te sloven. Lekker om zo met jezelf bezig te zijn, en het is nog gezond ook. Verder heb ik vorige week een weekend doorgebracht op kasteel Slangenburg in Doetinchem. Daar heb ik drie nachten doorgebracht om even tot mijzelf te komen na een drukke twee jaar, waarin ik zo nu en dan moeite had om mijzelf in acht te nemen. In Slangenburg kon ik lekker tot rust komen, lekker eten, schrijven, wandelingen in de natuur maken en gesprekken houden met interessante mensen. Foto’s kun je hier vinden.

En op mijn werk ben ik ook druk bezig om de zaken op orde te krijgen. Voor wie het niet weet, ik werk nu sinds september 2005 in Amsterdam Zuidoost, waar ik twee studiezalen coördineer op middelbare scholen. Aangezien ik aan het begin van het schooljaar begon, had ik weinig mogelijkheden om die studiezalen naar mijn eigen ideeën in te richten, en was het soms vechten tegen de bierkaai. Nu ik beter weet wat mijn mogelijkheden en beperkingen zijn in dit werk, kan ik voor volgend jaar een aantal veranderingen doorvoeren waardoor de begeleiding in mijn ogen flink verbeterd kan worden. Daar heb ik flink zin in, ik vond het erg gaaf om plannen te schrijven voor al die veranderingen, en nu is het afwachten hoe ze uit gaan pakken. Daarnaast een nieuwe studiezaal op een VMBO-school (eeerg spannend), maar het leukste is dat de plannen die ik schreef op twee van de drie scholen zeer enthousiast werden ontvangen, en eigenlijk geen tegenstand ontmoetten. Leuk om om die manier een compliment te krijgen voor je inzicht en expertise.
Aanstaande donderdag heb ik de laatste twee keer huiswerkbegeleiding oude stijl, en sluiten we met de vrijwilligers en stagiairs het jaar af met een etentje. En daarna is het tijd om het volgende jaar voor te bereiden, stukken en handleidingen te schrijven en dan in juli welverdiend maar (hopelijk) voldaan op vakantie te gaan.