Badkamerblues ^_^

Zoals ik donderdag al aankondigde was het gisteren weer een spannende dag. Om 14.30 mochten Judith en ik naar het LUMC voor de 20-weken-echo. Spannend, want er wordt gekeken naar de groei en ontwikkeling van de ongeboren vrucht: de niertjes, of het hartje vier kamers heeft en een tussenschot, of de navelstreng drie bloedstromen bevat, of de voetjes, beentjes, armpjes en handjes allemaal goed ontwikkeld zijn, of de ruggengraat binnen en buiten is dichtgegroeid en en passant wordt gekeken of de primaire geslachtskenmerken op streek zijn. Voor de onoplettende lezers betekent dit dat de echoscopist ook kan zien of Nummer Vier een Twida of een Twido wordt, en mochten de ouders dit ook willen weten, dan wordt dit bekendgemaakt.

En het is ons dus bekend…… Ida krijgt in oktober een ZUSJE!!! Nog een week of twintig wachten en Nummer Vier of Twida zal haar opwachting maken, en het huishouden met ons mogen delen. Net zoals we stiekem toch een beetje hoopten. Ongeveer een week geleden werden we nog op het verkeerde been gezet door een paranormaal iemand die ons meedeelde dat ze geen vrouwelijke energie opving uit Judith’s buik en het idee kreeg (maar geen garantie gaf) dat Twida een jongetje zou zijn, maar om de één of andere reden kreeg dat idee gevoelsmatig geen voet aan de grond, en gelukkig maar. Vandaag zijn we gedrieën (gevieren) naar het centrum gewandeld om een eerste, gematigd roze, rompertje te kopen voor Twida. Voor een groot deel zal ze de kleertjes van Ida prima aankunnen, maar een paar nieuwe kleertjes konden we ons niet weerhouden om aan te schaffen.

Eén nadeel kleeft er natuurlijk wel aan al die meiden in huis: over een jaar of twaalf zal het mij totaal onmogelijk zijn om tijd door te brengen in de badkamer. De ene tiener is er nog niet uit, of de andere staat uren onder de douche, zich op te tutten voor de spiegel, te twijfelen over haardracht, puistjes of het merk dagcrème, papa’s scheermesjes te gebruiken of gewoon weg te dromen over hoe perfect haar ouders haar wel niet op de wereld hebben gezet en hoe moeilijk het is om al haar bewonderaars van zich af te slaan. Ik zal dit lot dragen met opgeheven hoofd, en hoop dat onze dames zich houden aan de afspraak die Judith en ik ooit met elkaar maakten: op hun 18e gaan ze het huis uit, en hebben wij onze badkamer weer terug!

14 reacties op “Badkamerblues ^_^

 1. Heerlijk geschreven weer;-) Fijn dat alles goed was bij de echo en gefeliciteerd met zoveel vrouwelijk schoon om je heen!

 2. En dan hebben we het nog niet over het moment dat ze alle drie tegelijk ongesteld zijn… haha… alvast veel sterkte gewenst! 😉

 3. Jôh, misschien heb je tegen die tijd wel een fantastisch huis met drie badkamers of zo….

 4. mmmmmmmmmmmm, dochters en dan op hun 18e de deur uit.. dat ga je niet volhouden hoor… vaders willen hun dochters bij zich houden tot ze rond de 40 zijn… en dan mogen ze af en toe weg… grin…

  maar geniet ervan… een zusje voor Ida… wat zal zij blij zijn…

 5. 18 jaar is wel erg vroeg tegenwoordig hoor! Kinderen van deze tijd gaan wel vaak de grens van 20 over voor ze uit het comfortabele nest van ouders weggaan!
  Mijn zoon was al 24…
  Geniet nog van de tijd daarvoor, het zal omgaan voor je om kan kijken!

 6. Dus binnenkort een koningin, twee prinsessen en een koning die al vreest voor de badkamerblues!

  Het goede nieuws: gelukkig heb je nog zo’n jaar of tien, vijftien voor je die badkamer af moet staan. Het slechte nieuws? Al veel eerder zul je gaan merken wat het inhoud om de enige man tussen al die dames te zijn! De filmkeuze, de winkels waar geshopt gaat worden, de muziek, de kleuren in je huis: je zult nog moeten vechten voor het mannelijk tegenwicht! Hihi. 😉

  Gefeliciteerd met het officieel zwanger zijn van een kleine dame jullie! Geniet ervan. 🙂 (En blijf maar ver van de zogenaamd paranormaal begaafden… daar word je toch niet veel wijzer van.)

 7. Die Jomanda (of Jomando) zat er dus naast, met haar (of zijn) voorspelling. Drie dames… dat worden zware tijden, en niet alleen in de badkamer 😉 Maarre, jij, Judith en Ida: gefeliciteerd met de aangekondigde komst van een tweede dochter (en eerste zusje)!

 8. YES, een tweede meid! Wat leuk zeg!
  Ik had al zo’n voorgevoel, al heb ik het lang niet altijd goed 😉

  Een huis vol meiden is supergezellig, tenminste dat is mijn ervaring.

  Groetjes ook aan Judith en Ida

 9. Women rule 🙂 Wat leuk, een tweede dochter! En zo snel al na Ida! Geniet er samen lekker van!

 10. Ik lees veel vaker bij Judith, maar nu dacht ik, kom ik neem eens een kijkje bij de aanstaande vader.
  Gefeliciteerd met jullie meisje!

 11. ohhhhhhhhh een zusje voor Ida… een 2e dochter… meiden zijn ook veeeeeeeeeeel leuker dan jongens hoor… zo schattig soms ook… en grin, mijn broer heeft enkel meiden in zijn huis en is al bezig met een slotgracht voor over een jaar of 14… ga jij vast ook nog doen…

Reacties zijn gesloten.