12 oktober

Een nieuwe lente, een nieuw geluid en nieuwe wezentjes die overstelpt gaan worden met liefde, zorg en vertederende weblogjes. De andere reden dat het de afgelopen maanden wat stilletjes was op mijn (en Judith’s weblog) is dat er sinds eind januari iets heel bijzonders groeit in Judith’s buik: als hij of zij bijzonder stipt van aard is, dan wordt op 12 oktober het broertje of zusje van Ida geboren!

Eigenlijk wilden we al eerder van start, maar het onderzoek van Judith in september gooide roet in dat eten, aangezien er in januari nog een mammografie gemaakt moest worden, en dat mag niet als zwangere vrouw. Vandaar dat wij onze zinnen hadden gezet op een periode van -pak hem beet- zes maanden na januari waarin we weer pogingen tot zwangerschap zouden doen. En wat schetste onze verbazing? Net als bij Ida in de zomer van 2007 was het raak bij de eerste eisprong!

En nu groeit er dus een tweede wonderwezentje in Judith’s buik dat onze wereld een graadje minder op de kop zal zetten, want ondertussen zijn we al redelijk ervaren ouders, maar wat niet met minder liefde of aandacht opgenomen zal worden in ons midden. Praktisch gezien moet er nog het nodige veranderen. Ons huis is niet te klein, maar moet wel heringericht worden. De kamer van Nummer Vier is op dit moment nog in gebruik als boekengevulde studeerkamer, en in onze woonkamer zal dus een boekenkast van jewelste verrijzen om deze functie over te nemen. Daarnaast moeten we zoeken naar een oplossing voor onze was, die in deze kamer altijd staat te drogen.

En dan is het nog enorm afwachten hoe Ida zal reageren op haar broertje of zusje. Als Nummer Vier wordt geboren is Ida ongeveer 17 maanden, zal ze waarschijnlijk al kunnen lopen, en is ze al behoorlijk gewend aan kinderen om haar heen, maar hoe ze zal reageren op een tweede wezentje dat veel aandacht vraagt in huis, dat is nog maar de vraag. Hoe dan ook is het ontzettend leuk en bijzonder om te beseffen dat er over een tijdje twee van die vrolijke, naieve en wonderlijke mensjes door dit huis zullen bewegen. Een heerlijke, maar intensieve toekomst lacht ons toe!

14 reacties op “12 oktober

 1. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat?! Waauw, respect voor jullie hoor, meteen alweer aan een tweede ronde beginnen! Haha, gefeliciteerd hoor, wat een heerlijk nieuws. Mijn broer en ik schelen ook anderhalf jaar, persoonlijk vind ik het erg leuk als kinderen dicht bij elkaar liggen qua leeftijd. Perfecte timing dus! Voor nu een happy zwangerschap gewenst, en fingers crossed voor 12 oktober!

 2. Ik las al over het Grote Wonder bij Judith. Van harte gefeliciteerd met het op komst zijnde broertje/zusje van Ida.

 3. Gefeliciteerd met dit geweldige nieuws! Ik ben superblij voor jullie!
  Wat zal Ida het leuk vinden om in oktober een broertje of zusje te krijgen!

 4. Geweldig Jaco! Gefeliciteerd!!
  Ook ik voelde zo al het een en ander aan…
  enne…12 oktober is een hele goede datum, ik kan het weten;)

  XX

 5. Doe maar 3 dagen later, Jaco, dan is ze tegelijk met mij jarig. HUUUHH? Waarom zeg ik “ze”? Het floepte opeens uit mijn toetsen!! Ik heb af en toe voorspellende gaven…
  Oh, vergeet ik nog het allerbelangrijkste: VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!

 6. @allemaal: dank voor jullie lieve en enthousiaste reacties. Er is kennelijk nog wat onenigheid over de datum, maar Judith en ik hopen in ieder geval niet op negen dagen eerder, anders moeten we midden tijdens de 3 oktobervieringen in Leiden naar het ziekenhuis. Geertje, nog vijf weken en we weten hopelijk hoe het met jouw gaven is gesteld..

 7. Gefeliciteerd allebei, echt leuk.
  Alleen er staat een kleine fout in je log, 12 oktober gaat volgens mij 3 oktober worden.
  Die kleine schrikt zo van alle drukte in de stad, dat hij of zij er gegarandeerd uit wil om te kijken wat er aan de hand is.

  Off topic, ik wist dat ik fout zat met Lebkov, maar niet precies hoe hahahah

Reacties zijn gesloten.