Donorcodicil

Het kabinet laat in opdracht van de kamer een onderzoek doen naar orgaandonatie en hoe we de hoeveelheid beschikbare en geschikte orgaandonaties kunnen doen toenemen. Het antwoord is dat er, net als in België en Spanje, een automatische donorregistratie moet komen, waar mensen uit kunnen stappen als ze hiertegen bezwaar hebben. Prima, zou je denken, maar diezelfde kamer (PvdA, CDA en PVV) stemt vervolgens tegen dit plan. Waarbij minister Klink met een belachelijk voorstel komt van een campagne waarin Jan Peter Balkenende de mensen maant zelf een donorcodicil te laten schrijven. Naast het feit dat dit systeem (zonder de campagne, maar ik laat de overtuigingskracht van JPB maar voor zichzelf spreken) al jaren geleden is afgeschaft omdat het te weinig donoren opleverde, heeft het één voordeel: we kunnen weer ons eigen codicil schrijven.
Hieronder mijn versie:

Van Weblogfoto’s

7 reacties op “Donorcodicil

  1. Lieve Jaco,
    Ik snap het stemgedrag van ‘mijn’ pvda niet, maar ook stemmers op die partij mogen al sinds 1981 ‘alles’ van mij hebben!

  2. Natuurlijk mogen ook PvdA-stemmers alles van mij hebben. Ik vind het alleen zo teleurstellend dat religieuze overwegingen de doorslag geven bij dit onderwerp, en dat (waarschijnlijk uit politieke redenen)het PvdA meestemt met het CDA. Het is doodgewoon aangetoond dat er meer organen beschikbaar zijn bij een automatisch systeem, en de conclusie is dan dat er teruggegaan wordt naar een systeem waarbij er nóg minder organen beschikbaar waren. Terwijl er met het huidige systeem al veel mensen sterven in afwachting van een donornier of – long. Ik noem dat dood-door-schuld en zie de partijen die tegen het advies van de Commissie Terlouw stemden hierin als schuldige.

  3. Er zijn er al een aantal die mijn hart gekregen.. wat zeg ik, zelfs gestolen hebben… Maar zij die het gebroken hebben hebben er geen recht meer op nu het weer gelijmd is…:-)

Reacties zijn gesloten.