Categoriearchief: Algemeen

Verhuisbericht (welkom hier)

De problemen bij web[streepje]log hebben natuurlijk niet geholpen bij het bijhouden van mijn weblog, maar natuurlijk was ik al lang voor die tijd niet meer actief hier. Nog steeds niet, en ik heb helaas nog steeds weinig energie/aandacht om mooie stukken te plaatsen over mijn/ons leven. Voor diegenen die deze weblog nog in hun feed hebben staan: het gaat goed met ons! Ida en Siri zijn nu ruim 3 resp. bijna 5 en kosten ons klauwenvol tijd, aandacht en geld, maar geven daar gelukkig veel humor, liefde en eigenwijsheid voor terug. Judith kampt nog wat met de gezondheid, maar blijft op de been, en ik modder wat aan om haar zoveel mogelijk te ontzien. Sinds 1 januari 2012 ben ik helaas werkeloos, al heb ik gedurende 2012 nog wel een aantal uur per week kunnen werken hier en daar. Sinds 1 januari 2013 ben ik volledig werkeloos, en ik ben nu druk bezig met het opbouwen van een eenmanszaakje.

Ik kan niet beloven of ik nog ga schrijven op dit weblog, maar ik vond het in ieder geval zonde om al het hier geschrevene verloren te laten gaan bij het verdwijnen van weblog.nl, dus heb ik mijn weblog verhuisd naar deze site.

Wie weet, wie weet schrijf ik hier in de toekomst nog wat meer, tot die tijd wens ik jou, als trouwe volger van dit weblog alle goeds voor de toekomst en hopelijk: tot ziens!

Dalí

Dit is raar. Heb ik twee weken geleden een prachtig nieuw, door Salvador Dalí ontworpen, tarotspel  cadeau gekregen van Judith (vanwege ons jubileum), weet ik niet goed wat ik erover moet schrijven. Moet ik uitleggen hoeveel kunstwerkjes van Dalí ik nu in mijn bezit heb (78), wat de geschiedenis is achter de kaarten, hoe ongebruikelijk en uniek het was dat een zeer bekend kunstenaar uit eigen wil een tarotspel ontwierp, welke eigen inbreng Dalí allemaal in de kaarten stak? Zal ik schrijven waar de kaarten afwijken van de ‘standaard’ decks, hoe lang ik al zat te dubben om dit spel te kopen, welke kaarten mij aanspreken, welke ik niet begrijp, welke kaarten ik het mooiste vind? Ik wil niet teveel gaan uitleggen, de beelden spreken voor zichzelf, en mijn blijheid over dit prachtige bezit en het gebaar van liefde dat er een cadeau van maakte zijn onmogelijk om hier in woorden uit te drukken.

Daarom kies ik dus maar voor de kracht van het beeld en beeld hieronder de voor mij meest belangrijke, mooie, interessante, coole, intrigerende kaarten af, en laat het oordeel verder aan u over, geachte lezer of kijker. Aandachtige lezers zullen merken dat de keuze gedeeltelijk is gebaseerd op eerdere logjes waarin ik tarotkaarten erbij haalde. Misschien een symbool voor de gedachten aan de afgelopen jaren waar ik de laatste tijd aan onderhavig ben.

Iv_de_keizer Iii_de_keizerin
Vi_de_geliefden Xviii_de_maan_1
Xvi_de_toren Xiii_de_dood
Xv_de_duivel Xiv_matigheid
Pentakels_ridder Bekers_4

Chop Suey

Chop_sueyBizarre pagina: www.foodpersonality.com
Volgens deze pagina ben ik als Chop Suey, namelijk ‘hardwerkend’. Tja, wat moet ik daar nu van zeggen, zeker als Jan Peter Balkenende (Satay) als ‘redelijk’ en Wouter Bos (Hotdog) als ‘primitief’ worden bestempeld.

Meer bizarre dingen met mijn naam:
In Spanje zou ik Natalio Martínez heten, in de VS Bronzen Dunlap, in Finland Veijo Hämäläinen en in het Verenigd Koninkrijk Aeilmar Reid.

Verder zou ik mij in een woonwagen helemaal thuis voelen, ben ik als dier een ezel (maar als dier in bed een puppy), en mijn merk is Jaguar, wat vreemd is want mijn droomauto is een Suzuki Alto.

Zo leer je nog eens wat over jezelf….

Raak!

Een mooie en vooral rake column van André Manuel kun je hier lezen.
Soms word ik moedeloos van al de negativiteit over de zogenaamde ‘buitenlanders’ in ons land. Terwijl ik om mij heen alleen maar mensen zie die hun stinkende best doen om íedereen kansen en mogelijkheden te geven om er iets van te maken. Jammer dat dáár geen aandacht naar gaat.