Maandelijks archief: april 2007

Yes!!!

Hoera Vanochtend kregen Judith en ik de uitslag van het tweede bloedonderzoek na het stoppen met de behandelingen voor borstkanker. Resultaat: geen (noemenswaardige) tumormarkers, en alle hormoonwaarden zijn flink gestegen. Een enorm gewicht van onzer beider schouders. Na alle perikelen met familie en hulpverleners de laatste weken eindelijk weer eens goed nieuws! Tijd voor een minifeestje.

Schoenen en skin

Skinnr

Een klein logje met twee nieuwe dingen die gisteren in mijn leven zijn gekomen. Gisteren ontving ik mijn skinnr ipod skin van The Fratellis. Skinnr is een site waar je een sticker kan kopen (of winnen in mijn geval) voor je iPod of telefoon. Je kan er ook een eigen foto op laten plaatsen.

Verder gingen Judith en ik gisteren naar de kledingsponsor (www.goedkoophardlopen.nl) voor de Amazones Dam tot Dam Loop (zie het logje van woensdag) om daar de kleding te passen. Deze winkel gaat voor de eerste 30 deelnemende Amazones of hun Boogdragers (familie, partners of vrienden) kleding met bijpassende opdruk regelen, wat natuurlijk fantastisch is. SchoenenEn omdat we toch in een hardloopwinkel waren, heb ik er eindelijk ook eens een paar goede hardloopschoenen gekocht. Ik merkte dat ik op mijn goedkope sportschoenen toch wel last kreeg van overbelaste knieën, dus deze investering leek me een goede zaak; ik moet tenslotte nog een poosje door met mijn knieën. Morgen dus mijn eerste training op mijn nieuwe schoenen. Ben benieuwd hoe het gaat!

Oei

Vervuiling_1Op de NOS nieuwsfeed stond het volgende:

"Binnenkort is China het land dat de  meeste koolstofdioxide veroorzaakt. Het Internationaal Energie Agentschap zegt dat China door de economische groei volgend jaar de VS voorbij zal streven."

Dat verontrust mij om twee redenen. 1) Zoals mijn vermoedens al waren, blijkt de VS inderdaad de grootste vervuiler ter wereld. 300 miljoen Amerikanen samen vervuilen op dit moment nog net iets minder dan de 1,3 miljard Chinezen en dat is een prestatie van jewelste. En 2) China zit nu nog maar aan het begin van de economische groei. Hoe zal dat wel niet zijn als China op de top zit?

Ik ga de komende tijd nog maar even extra van de natuur genieten.

Zeveneneenhalf

Ik zit wat minder in mijn vel de laatste tijd, vandaar mijn lage frequentie qua logs. Een hoop zaken staan under construction, maar ik hoop er snel bovenop te zijn. Één ding is in ieder geval gelukt. Na een jaar in de sportschool getraind te hebben, ben ik sinds afgelopen zaterdag begonnen aan mijn buitentraining voor de Dam tot Dam Loop in september aanstaande. Samen met Judith gaan wij voor de Amazones een sponsorloop doen en de tien mijl binnen twee uur uitrennen.

Ik had geen enkel idee hoe lang ik het zou uithouden om buiten te rennen zaterdag (ook door het warme weer), maar het is me die dag gelukt om 7,4 km te rennen in 43 minuten en vanochtend 7,51 km in 47 minuten. Wel met twee periodes waarin ik een stuk wandelde, maar al met al een gemiddelde snelheid van resp. 10,3 en 9,6 km/h, wat voor een beginner toch redelijke waardes zijn, al zeg ik het zelf. Al met al een goed uitgangspunt om mee te trainen.

En natuurlijk heb ik beide trainingen heerlijk gebruik gemaakt van mijn nieuwe iPod, die zowel de muzikale omlijsting verzorgde als de tijd bijhield. Fijn hoor!

Route2

Zwaaipod

IpodnanoHij is aangekomen. Eerder dan ik had gepland, maar mijn spaarprogramma blijft doorlopen tot ik hem daadwerkelijk bij elkaar heb gespaard. Voorlopig heb ik hem tijdelijk van mijn spaarrekening betaald, en kan ik nu al genieten van mijn noeste spaarwoede. (hiernaast afgebeeld naast die van Judith)
Geen zin om hier allemaal technobabbel neer te zetten. Er kan een hele hoop muziek op (nu zo’n 4000 nummers, en dat is iets meer dan de helft vol) en dat is fijn, want ik houd er niet van om ’s ochtends te moeten kiezen wat voor muziek ik die dag wil horen. Verder kunnen er films op bekeken worden op een minischermpje (dat dan weer wel razendscherp is). Voorlopig heb ik het eerste seizoen van House erop gezet, zodat ik in de trein weer eens wat anders te doen heb dan de krant lezen. Verder is het gewoon een apparaat, waar ik heel blij mee ben het te hebben. Hoera!

Merel

MerelVoor het eerst dit jaar hoor ik een merel fluiten in de tuin. Ik weet wel dat ze fluiten: ‘Dit is míjn tak, kijk eens wat een mooi verendek ik heb, wie wil er seks met mij?’, maar als ik een merel hoor fluiten, is de lente begonnen. Een sprankje licht terwijl de avond valt..