R.iPod

IpodnieuwSinds augustus vorig jaar vergezelde jij me op mijn tochten door het land. Je vulde mijn leven met muziek, en bood me 4000 nummers om uit te kiezen. Je bood me de vrijheid die ik in het walkman- en discmantijdperk niet had: namelijk om niet elke ochtend te moeten kiezen uit mijn CD- of bandjescollectie. In een veel handzamer formaat stak jij tevreden in mijn jas- of broekzak en stuurde electronische signalen richting mijn oren om mijn reizen te veraangenamen.

Maar al na enkele maanden bleek jij wat te haperen zo nu en dan. Midden in een nummer had jij tijd nodig voor contemplatie, en zette je op jouw manier de wereld stil. Geduld kon ik dan vaak niet betrachten, en ik besloot tot een reset. Maar jij trok je steeds vaker terug in je eigen gedachtenwereld en zelfs een herinstallatie van firmware en nummers mocht niet baten.

IpodoudIk voelde de bui al hangen, en gelukkig kon ik nét voordat je je terugtrok naar de eeuwige jachtvelden, nog de cruciale informatie backuppen die ik jou had toevertrouwd als externe schijf. De volgende ochtend bleek jouw harde schijf de lange strijd te hebben opgegeven, en weigerde je om mij nog langer van muziek te voorzien. Ook de Applewinkel kon mij niet uit de brand helpen; een reparatie zou de kosten van een nieuwe iPod waarschijnlijk overschrijden, dus was ik genoodzaakt jouw voorganger uit de mottenballen te halen.

WinslowEn omdat ik niet voor niets tot een (tweedehands) vervanging had besloten, moet ik nu hard gaan sparen voor een nieuwe trouwe éénvoeter. En hopen dat mijn oude het zo lang volhoudt.

(laatste afbeelding is afkomstig van Questionable Content)

13 reacties op “R.iPod

 1. Nou Jaco, sterkte ermee! Hopelijk vind je een nieuw maatje dat de oude kan evenaren, haha!
  Overigens hoor ik vaker van mensen dat iPods het relatief snel begeven en dat reparatie dan duurder is dan een nieuwe.. Zou het policy zijn van Apple?
  Groetjes!

 2. Haha, prachtig log. Super titel ook. 😀

  Maar natuurlijk wel uitermate betreurend nieuws. Veel succes met de verwerking, ik zal duimen voor een snelle vervanging. 🙂

 3. Ik heb ook al eens een of ander onderdeel moeten vervangen…. maar gelukkig houdt die van mij het nog steeds vol. Ik duim met je mee!

 4. Gecondoleerd! Wij hebben een iPod 60gb, en die heeft een paar maanden terug tijdens een vastlopende synchronisatie met iTunes een fatale harddiskcrash op mijn pc veroorzaakt. Verder een paar keer een reset nodig gehad omdat hij volledig bevroren was. Maar los daarvan vind ik het een prachtig stukje speelgoed…

 5. Wat een geluk dat je voor de fatale crash een backup had gemaakt, anders zou de ramp niet te overzien zijn geweest. Die dingen zijn trouwens wel snel stuk, maar hopelijk kan je snel weer een nieuw speeltje kopen.

 6. ik had ooit eens problemen met de schijf van mijn iPod (60Gb), en kreeg zonder probleem gewoon een nieuwe..! die oude stuurden ze terug ergens naartoe.

 7. Jezus wat een ramp! Toevallig schrijf ik ook vandaag een stukje waar een iPod een grote rol in speelt, dat is toeval want ik had jouw stukje nog niet gezien. Als je het leest kan je begrijpen dat ik niet zou willen dat ie stuk ging.
  Wel snel kapot!!

  kus, Kimberley

 8. Als mijn (superschattige, 2de generatie) Ipod Shuffletje het zou begeven zou ik gek worden :-).. Wie zou mij dan vergezellen tijdens mijn reisjes? Sterkte ermee 😉

  Liefs xxx

 9. @allemaal: dank voor jullie medeleven. Mijn iPod is een essentieel onderdeel van mijn reizen (voor mijn werk reis ik minstens 8 uur per week), dus het is idd een groot gemis. Helaas had ik hem tweedehands gekocht, nét nadat de garantie was verlopen, dus geen rechten op gratis reparatie e.d. De volgende krijgt dus wel een verlengde garantie. Het spaarplan gaat volgende week in, en als alles goed gaat kan ik begin mei de nieuwe aanschaffen.

 10. Triest hoor.. Ik heb iets dat op een I-pod lijkt en waarbij het volume een eigen leven leid dacht ik op te merken vorige week.
  Een lichte aanraking op het touchdeel en je oren vallen van je hoofd.Terwijl je toch zachter wilde..
  Maar deze week gaat het weer goed,zul je natuurlijk net zien dat ik over de garantie heen ben en dat ie het dan tien keer zo erg gaat doen.Zucht,techniek.. een onmisbaar kwaad.

 11. Jammer hoor maareh…Als je nou je bankrekeningnummer even vermeld krijg je misschien wel heel veel donaties…;-)

 12. @Yellow: ik heb een haat/liefdeverhouding met alles wat electronisch is, en mijn ervaring is inderdaad: als de garantie voorbij is, komen de gebreken aan het licht.
  @Corry: hihi, dat vind ik niet echt het doel van een weblog. Als ik al een keer om geld zou vragen, dan zou het voor een goed doel zijn. En zo belangrijk is een iPod nou ook weer niet…

Reacties zijn gesloten.