Janneke Maan (Ia)

MaansverduisteringToeval bestaat niet. Of wel? Gisteren een log geschreven over de maan, en vanavond komt er een maansverduistering! Tussen 23.45 en 01.00 uur kunnen wij genieten van een volle! verduisterde maan. Precies om 23.18 uur vanavond is de maan vol en twaalf minuten later zou de eerste schaduw zichtbaar moeten zijn. Nu maar hopen dat de bewolking opklaart…

7 reacties op “Janneke Maan (Ia)

 1. Ik heb zo ongeveer de hele periode van de maansverduistering op een vertraagde trein staan wachten (zie mijn blog van morgen), en heb het mooie verschijnsel dus goed kunnen bekijken. Niet zo indrukwekkend als de volledige zonsverduistering die ik destijds in Duitsland zag, maar toch mooi!

 2. @Tjan: argh, heb je blog gelezen, fijn weer zo’n NS-avondje, maar een geluk bij een ongeluk dat je boven je iig een mooi schouwspel had. Ik heb uiteindelijk pas om 01.10 uur de naweeën kunnen bekijken, maar dat was ook schitterend: een witte sikkel met een rode bol ernaast.

 3. Ik lees hierboven bij je reactie aan Tjan dat je om 1.10 uur nog een soort ‘restverschijnsel’ hebt gezien. Ik heb van kwart voor twaalf tot middernacht met mijn fototoestel staan wachten of de bewolking wilde wegtrekken. Maar helaas… In 2008 hebben we opnieuw een kans een rode Janneke te zien!

 4. ik zat er klaar voor, ik zou hem gaan bekijken.. ***weer eens in slaap gevallen op de bank*** ;-(

 5. @Tagrijn: zo rond die tijd liep ik ook nog even naar buiten, en de maan was toen idd prima verduisterd… door de wolken.
  @Sonja: hopelijk heb je er dan van gedroomd
  @Kimberley: rub it in :S Wat de volledige verduistering betreft heb ik de boot gemist, maar de naweeën waren ook nog prachtig.
  @Fred: van het wolkengordijn kon ik niet zo heel veel genieten helaas.

Reacties zijn gesloten.