Tattoeage III

TattooorigineelGisteravond is het verband eraf gegaan, en nu moet ik nog ongeveer een week de tattoo goed invetten en dan zou het ergste genezen moeten zijn. Zielsgelukkig en apetrots ben ik op mijn nieuwe arm. Hier links zie je het origineel zoals ik het ingeleverd heb bij de tattoeageboer.

Tattoo1Ik had deze afbeelding in 2002 al gevonden op internet, toen mijn plannen voor het eerst gestalte kregen. Zoals ik in mijn eerste log al schreef, zocht ik naar een mooi symbool om mijn levensvisie uit te beelden. De adelaar bij de Maya’s staat voor contemplatie, innerlijke wijsheid en concentratie, en symboliseert in meerdere culturen de zon. Zoals te zien is aan de achtergrond van mijn log heeft de zon mijn warme belangstelling. Ik vind het een prachtig inspirerend hemelllichaam, door velen nog steeds aanbeden tegenwoordig, en de brenger van leven op onze aarde. Voor mij inspireert de zon, verwarmt, doet de dingen groeien en verlicht en verduidelijkt alles onder zijn invloed. Dus besloot ik een combinatie van deze twee symbolen op mijn lichaam aan te brengen. Waarom dat zo lang heeft moeten wachten? Geen idee, het idee kwam en ging, maar bleef altijd wel op de achtergrond meespelen.

Tattoo2Dinsdag was het dus zo ver, en werd mijn lege arm als laatste gefotografeerd. Daarna samen op de fiets gesprongen naar Tattoo Eus. Daar was ik gelijk aan de beurt (gelukkig hoefde ik niet te wachten, want ik was bloednerveus), en ging hij aan het werk. Na veertig minuten was de klus geklaard, en werd de tattoo helaas goed ingepakt. Voor de onervarenen onder ons: een tattoeage is een flinke beschadiging van de huid, en moet dus geruime tijd genezen. Bij Eus wordt aangeraden om de eerste twee dagen 2 à 3Tattoo3 keer per dag de wond schoon te maken, dan flink in te vetten en af te dichten met huishoudfolie. Daarna nog een week goed ingevet houden, en de eerste weken voorzichtig te zijn met felle zon, zonnebanken, sauna’s en zwemmen.

Dus nog een paar dagen geduld voor je er mee de openbaarheid in kan (daar is het nu trouwens toch nog te koud voor). Gisteravond was het dus zo ver dat het folie er definitief af mocht, dus vandaag was de eerste officiële fotosessie. Van de tattoeage zelf heb ik totaal geen last. Geen jeuk, geen pijn, geen vervelling. Wel blijkt dat ik allergisch ben voor leukoplast, dus in een mooie rechthoek om mijn tattoeage heen zit allemaal uitslag, die wel vervelend is, maar dat zal vanzelf wel weer overgaan.

Tattoo4Ik ben van plan om nog heel lang plezier te hebben van mijn tattoeage, mijn leven lang als het goed is!

9 reacties op “Tattoeage III

 1. Zoals gezegd… ik vind hem echt prachtig! Daar mag je met recht trots op zijn! Ik moest bij mijn eerste tattoo ook elke keer even kijken… gewoon ff genieten dat ik het eindelijk gedurfd had! Ik heb gewacht tot ik 33 was!

 2. Zo, die Eus heeft een strakke tattoo afgeleverd. Ziet er erg goed uit. Gefeliciteerd met het resultaat!

 3. Ik vind het zo leuk dat je er zo verschikkelijk enthousiast over bent! Heel leuk om te lezen!!

  By the way: zit zeker in de familie? Die leukoplast. Mijn lijf is er ook niet gek op plakkertjes (pleisters ed.)

  Veel plezier!
  Groetjes,
  Ester

 4. @allemaal: bedankt voor alle complimenten!
  @Doinja: voor mij was het één jaartje eerder dan jij 😉
  @Ester: ’t moet de tere huid zijn, had hier eerder nooit last van, maar heb ook nooit zolang leukoplast op hoeven doen, gelukkig
  @Tjan&Leidse Glibber: ja inderdaad bij Eus op ’t Levendaal, ik heb het origineel ingebracht, maar hij heeft er echt wat moois van gemaakt, ik was onder de indruk van het ontwerp.

 5. 3 heb ik er en van elke tattoo heb ik genoten op mijn manier en geniet ik nog, van de 1 wat meer dan de ander, het maakt het af zeg maar…..

  xxmd

 6. Ik vind je tattoo echt prachtig! En zeker met de betekenis erachter. Ik wil er zelf ook graag 1, ben er nog niet helemaal over uit.. Mar ik vind het geluid van die naald zo verschrikkelijk en ben bang voor de pijn. 5x gepierced worden was al heel wat, maar dat is binnen 2 seconden ook voorbij.

  Hij is echt mooi! Geniet ervan!

  Liefs xxx

 7. @Mandy: blij dat je ‘compleet’ bent :). Waren het allemaal pijnlijke plekken, of zaten er verschillen tussen? En wat voor soort afbeeldingen heb jij gekozen? Nog uit bepaalde culturen?
  @Maxime: Dank voor het compliment. volgens Judith zonk ik tijdens het zetten van de tattoo steeds verder in de stoel weg, dus pijnlijk was het zeker. Maar ik kan me er nu nauwelijks meer iets van herinneren, dus het was zeker de moeite waard. En ja, als het geluid van de naald je tegenstaat kan ik je bezwaren goed voorstellen, piercen gaat dan een stuk sneller (al heb ik daar geen ervaring mee). Neem gewoon je tijd om te beslissen, ik heb er uiteindelijk ook vijf jaar over gedaan ;P

 8. Hoi Jaco,
  Is de tattoo al genezen en hoe ziet hij er nu uit…maak je weer een foto??
  Liefs, Corry

Reacties zijn gesloten.