Nog acht dagen?

De onbewuste zenuwen zijn zo’n beetje opgehouden met gespannen te zijn, en sinds een paar dagen zijn het de bewuste zenuwen die een plekje vooraan opeisen. Vrijdag stond Judith naast me, en kreeg ze opeens een stekende pijn in haar lies. Alle zorgvuldig voorbereidde processen traden in werking: ‘god ik heb de tas nog niet ingepakt’, ‘wat is er moet je niet zitten’, ‘nu gaat het gebeuren het einde van mijn leven-voor-een-kind’, ‘hoe moest je ook alweer helpen met puffen’, ‘he he eindelijk’, etcetera. Gelukkig bleek het vals alarm, maar ik merk dat de ingebouwde reflexen zich nu niet meer laten wegdrukken.

Voortdurend ben ik in de stress, iedere trilling van mijn telefoon kan Judith betekenen die mij meedeelt dat de eerste wee toch echt van start is gegaan. Op mijn werk zit ik niet meer lekker, en het helpt ook al niet dat er geen zak te doen is deze week: al vier weken zijn mijn werkbestanden onvindbaar, en niemand kan me vertellen of en wanneer ze terug komen. Maar thuis zit ik al helemaal niks te doen, al wil ik natuurlijk wel graag bij Judith zijn. De afgelopen anderhalve week had ik lekker vrij, en de laatste regeldingetjes zijn nu wel, eh, geregeld. Rest dus niets dan wachten. Wachten. Wachten. Wachten…

Wachten

16 reacties op “Nog acht dagen?

 1. Dus dan maar bloggen op je werk 😉

  En ja, het wordt inderdaad heel spannend… maar het komt allemaal goed!

 2. Bloggen op je werk?! Oho!! Dat had ik nou niet achter jou gezocht! 😉

  Hou vol, hou vol. Zoals Judith zegt: het komt goed. Vertrouw maar op haar. Het komt allemaal goed.
  Laat het maar over je heen komen. Zij kan het. En jij ook!

  Sterkte met de laatste loodjes!
  liefs,
  Ester

 3. Heel veel succes, als het zover is! Vrienden van mij zijn op exact hetzelfde schema onderweg: ook zij zijn volgende week uitgerekend (met voor mij een kleine bijrol als het om het ontwerpen van het geboortekaartje gaat). Zet ‘m op!

 4. Niet zo nerveus worden dan je niet meer slaapt, hoor, want als nr. 3 er eenmaal is, slaap je helemaal niet meer 😉 Mij heb je met je blogje ook zover gekregen dat ik bij elk telefoontje opspring, maar het grootste nieuws tot nu toe was een eruit getrokken melktand… Nog even volhouden!

 5. Hallo Jaco,
  Het loopt altijd anders dan je denkt…
  Nog even en dan ben je vader!
  Stress hoort er bij, maar ik kan me heel goed voorstellen dat de spanning af en toe erg groot wordt. Sterkte samen.

 6. hihi…en dan kan het na de uitgerekende datum ook nog 2 weken duren! (sorrie kon het niet laten)
  He, Relax! Als het zover is, dan is het zover…en zeker weten dat je dan weet wat je moet doen en hoe. Samen kunnen jullie dit. Veel gaan wandelen samen. Dat hielp bij mij. Dan komt de boel een beetje op gang.Sterkte!:-)

 7. Je spanning is bijna door het beeldscherm heen te voelen. Sterkte met de laatste loodjes!

 8. Voelbare spanning, ook ik volg met een nog iets hogere regelmaat dan anders jullie blogjes,nieuwsgierig naar de nieuwe wereldburger.
  ik had geloof ik ingezet op vandaag he, zal alvast zeggen slecht te zijn in voorspellingen;-)

 9. Ja het is wachten he op het moment hoop voor jullie dat de baby snel komt.
  Off topic, was vorige week zaterdag omstreeks 7 uur .

 10. Aanstaande papa, heel veel succes de komende dagen, hou je taai en straks hebben jullie eindelijk jullie meisje in jullie armen!

 11. Mijn zoon kwam twee weken na de uitgerekende datum… wachten na die datum is een marteling! Ik hoop voor je dat jouw kind mooi op tijd is… sterkte!

 12. Wie weet wat er nu gaande is terwijl wij je sterkte wensen 🙂 In elk geval weet je dat alle goede reflexen ingebakken zitten, dus dat komt helemaal goed.

 13. @allen: bedankt voor jullie medeleven. Het wordt allemaal erg spannend, en inderdaad: mijn werk lijdt er behoorlijk onder :/
  Ach, het kind komt vanzelf wel, maar eerlijk gezegd: liever vandaag (zondagskind ^_^ ) dan morgen.

 14. Kinderen komen doorgaans geheel wanneer het hen uitkomt, graag niet op de dag die je wenst. Dus misschien wordt het maandag. Hoewel, ook een beetje zondag.

 15. Hoi Jaco,

  De slapeloze nachten worden niet minder hoor 😉 Maar ik hoop dat jullie gauw van de spanning verlost zijn (heel gauw denk ik als ik zie dat je log “nog 8 dagen?” heet en van 7 mei is…).
  Sterkte voor de bevalling!

  Liefs, Claudia

Reacties zijn gesloten.