De Uithof, Utrecht

Van 1998 tot 2000 woonde ik in een gloednieuwe studentenflat in de Universiteitsenclave De Uithof in Utrecht. Ik had daar een fantastische splitlevel kamer van 30 m2, maar moest daarvoor wel een pioniersrol bekleden. Wij waren de eerste studenten die in deze uithoek van Utrecht gingen wonen, en moesten dus tal van voorzieningen ontberen. De supermarkt was geopend van 8.30 tot 17.30 uur, en voor de overige boodschappen moesten wij dus naar het centrum van Utrecht fietsen of bussen. Eten kon in de kantines van de universiteitsgebouwen, maar ook om een biertje te drinken moest de reis naar het centrum gemaakt worden. Tegenwoordig, tien jaar na dato, is er een hoop veranderd. Er zijn veel nieuwe studentenwoningen gebouwd, de voorzieningen zijn waanzinnig vooruit gegaan, en nu vaak ook open in het weekend, en daarnaast zijn er allerlei nieuwe andere gebouwen bijgebouwd in prachtige kleuren en vormen. Als liefhebber van architectuur keek ik dan ook mijn ogen uit. Hieronder een impressie.

15 reacties op “De Uithof, Utrecht

 1. Inderdaad prachtige architectuur. Dat gebouw op de achtergrond op foto 1 lijkt een beetje op het instituut Beeld en Geluid van Drupsteen.

 2. …dan zul je ook wel van Parijs houden als het om architectur gaat…daar moest ik aan denken bij het zien van het gekleurde gebouw. I love Utrecht by the way.
  🙂

 3. In die tijd studeerde ik ook in Utrecht, maar durfde het pionieren niet aan. Ben altijd wel ‘jaloers’ geweest op de ruime kamers van studiegenoten die er, net als jij, wel gingen wonen.

 4. hoi Jaco… leuk van je kindje… spannende tijd… en je hebt helemaal gelijk je op leuke dingen te concentreren…

  ik heb nu voor het eerst jouw log ontdekt… en ben me wild geschrokken van het log hieronder… ik geloofde in die 2 meiden… vond ze lief… mmmm, vind mezelf wel naief nu…

  dankjewel voor je compliment over onze tattoo’s… ben ik blij mee…

  lessa

 5. Hoi Jaco,
  Inderdaad prachtig om te zien hoor! Dat noem ik dan nog eens oogstrelende architectuur!

  Over dat clipje: Er is zoveel materiaal op Youtube te vinden, waar copyright op berust, waarom dan beginnen met een clipje van 29 seconden, waar het om de peuter gaat en niet om de muziek (die ook haast niet te verstaan is)? Inderdaad gezeur dus…

  De laatste lootjes, zie ik hiernaast? Succes ermee!

  Fijne middag nog Jaco!

  Groetjes, Claudia

 6. Ben vandaag nog in Utrecht geweest, zonnetje scheen, terrasjes vol. Erg gezellige stad! Leuker dan Amsterdam!

 7. Hoi Jaco,
  Geniet van je vrije dagen; je hebt ze verdiend. Het begint nu toch wel een beetje spannend te worden, hè?
  Liefs.

 8. Hoi Jaco,

  Zijn inderdaad hele mooie gebouwen, ik wist niet dat ze Utrecht stonden.

  Ik las ook dat je binnenkort papa wordt, dat is wel erg spannend en zeker nu op het einde.

  Ik zou zeggen: “Geniet van de dagen die er nu gaan komen, want de eerste maanden zijn zo vlug voorbij en deze blijven gegrift in je geheugen staan voor heel je leven.”

 9. Erm, ik zie alleen nog witte blokjes met rode kruisjes, kan dat kloppen. Geeft niks, ik kwam vooral kijken of er al nieuws is zo in de laatste dagen 🙂

 10. Erm, ik zie alleen nog witte blokjes met rode kruisjes, kan dat kloppen. Geeft niks, ik kwam vooral kijken of er al nieuws is zo in de laatste dagen 🙂

 11. Hallo Jaco,

  Nou dat is dan inderdaad een extra reden om erop uit te gaan en nog even van zo’n heerlijke dag te genieten!

  Fijne maandag nog!

  Liefs, Claudia

 12. de laatste loodjes… geniet er van… nu nog samen en straks met z’n drietjes…

  fijne 5 mei!

  lessa

 13. Hoi Jaco,

  Een beetje laat, maar alsnog de beste wensen voor 2009!
  Hoe is het met de kleine?

  Fijn weekend!

  Liefs Claudia

Reacties zijn gesloten.