8 reacties op “In de war

 1. Het slaat inderdaad nergens op. Ik neem aan dat je het gedicht kent, waarin deze regel staat. Ik heb het net nog eens nagelezen. Mooi gedicht, maar het heeft helemaal niets met Rita te maken…

 2. Schiet mij maar lek… Ik ken Rita Verdonk, en ik ken het gedicht, maar een verband zie ik niet. Er zijn denk ik wel toepasselijker gedichten denkbaar:

  Oote oote oote
  Boe
  Oote oote
  Oote oote oote boe
  Oe oe
  Oe oe oote oote oote
  [etc.]

 3. Ik vind dat een dergelijk gedicht van hoogstaand niveau niet in verband KAN gebracht worden met een toespraak over het behoud van Sinterklaas.
  Heeee… het was niet bedoeld om te lachen hoor, volgens mij zag ik je mondhoeken trillen…

 4. Het is toch heel logisch? Alles van waarde is weerloos. Hij draait het om: wanneer je je weerloos opstelt, ben je van waarde. Rita deed dat, en daarmee is ze waardevol. In zijn optiek he, mijn mening is het niet. Maar ik snap het verband wel. Dat wel.

 5. En ik lees ‘m weer net andersom, het verband dan..

  Alles van waarde is weerloos. Ze was weerloos door het geschetste beeld, ijzeren Rita… Volle kritiek, weerloos, tegelijkertijd de waarde en kracht. Nu ze zich kwetsbaar heeft opgesteld kan ze zich weren, ze is een mens, menselijk. Daardoor heeft ze voor velen glans verloren, haar waarde.

  Juist voor de groep die de mens belangrijk vindt, menselijkheid, voor die groep neemt haar kracht toe, in theorie… In de praktijk niet omdat die groep zich toch al heeft afgesloten van haar persoon..

Reacties zijn gesloten.